Vürtsikad seenepallid

Pärast jaane lihtsalt ei taha liha enam näha. Seega on heaks aseaineks taimsed pallikesed, mis mõnusalt mahlased. Väga vürtsikad need ei tulnud, kuigi panin sisse ühe terve tšilli.

Idee siit.

12 tk (196 kcal/100 g)

2016-06-26 16.29.13.jpg

  • u 10 nõrutatud päikesekuivatatud tomatit (75 g)
  • 50 g päevalilleseemneid
  • 1 spl Teriyaki kastet
  • 1 spl heledat sojakastet
  • 300 g šampinjone (panin 320 g)
  • kena kimp värsket tilli (10 g)
  • veidi murulauku (3 g)
  • 3 spl täistera rukkijahu (kasutasin mitmevilja jahusegu)
  • maitse järgi tšillihelbeid (panin ühe punase tšilli, 11 g)

Haki päikesekuivatatud tomatid ning sega päevalilleseemnete, Teriyaki ja sojaga. Jäta seemnesegu pooleks tunniks seisma.

Sel ajal puhasta seened ning haki till ja murulauk. Blenderda seened, seemnesegu ning till/murulauk püreeks. Kui segu on liiga paks, lisa 1 spl kuni 2 spl vett. Sega sisse jahu, maitsesta tšilliga ning jäta seenesegu pooleks tunniks toatemperatuurile seisma, et jahu saaks paisuda.

Vormi väikesed pallikesed ning küpseta 200 kraadi juures umbes 25 min kuni 30 minutit, kuni pallikesed on pealt krõbedad. Serveerida võib nii leigena kui külmalt.

2016-06-26 15.08.252016-06-26 15.42.20

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s