Rabarberikook mandlitäidise ja rabarberi-mousse’iga

Ma olen suht kindel, et mul läks jällegi midagi tõlkes kaduma. No nii inetu kook tuli lihtsalt :D Aga maitse oli muidugi suurepärane. Ülimagus liivatainas, pehme ja mahlane rabarberi-mandlikiht ning katteks kerge ja mahe rabarberivaht.

Idee siit.

343 kcal/100 g

2016-06-27 19.43.37.jpg

Tainas:

  • 75 g külma võid
  • 150 g nisujahu
  • 50 g tuhksuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • pool muna

Lõika või väikesteks kuubikuteks ja pane koos jahu, suhkru ja soolaga köögikombaini. Töötle kiirelt ühtlaseks ning sega tainas munaga kokku.

Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel lahti ja pane vähemalt tunniks külmkappi. Lõika tainast välja 20 cm suurune ring ja pane see lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud vormi. Ülejäänud tainas vormi pallideks ja küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 175-kraadises ahjus 10 minutiga kuldseks. Lase täielikult jahtuda.

Frangipane:

  • 100 g rabarberit
  • 100 g mandlijahu
  • 100 g suhkrut
  • 100 g toasooja võid
  • 1 muna (panin 2)
  • 2 spl Amarettot (kasutasin koorelikööri)

Lõika rabarber väikesteks tükkideks ja laota koogipõhjale.

Pane mandlijahu, suhkur, või, muna ja Amaretto kaussi ning mikserda kohevaks. Vala frangipane rabarberitükkidele ja silu see lusikaga ühtlaseks.

Küpseta u 25 min 175-kraadises ahjus kuni kook on kuldne. Lase täielikult jahtuda.

2016-06-26 23.50.10.jpg

Rabarberi-mousse:

  • 2 lehte želatiini
  • 200 g rabarberit
  • 100 g suhkrut
  • poole vanillikauna seemned
  • 100 ml vahukoort
  • 100 g Kreeka jogurtit (kasutasin Alma oma)

Pane želatiinilehed külma vette likku.

Lõika rabarber väikesteks kuubikuteks ning pane koos suhkru ja vanilliseemnetega kastrulisse. Keeda u 5 min kuni 10 minutit.

Nõruta saadud mass sõelal, ilma rabarberile vajutamata, ning sega kuivaks pigistatud želatiinilehed kuuma rabarberimahlaga. Lase käesoojani jahtuda.

Vahusta koor kerge vahuni. Sega juurde Kreeka jogurt ja vahusta edasi. Ma lisasin ka roosat toiduvärvi.

Sega õrnalt sisse käesoe rabarberimahl ja vala vaht 16 cm lahtikäivasse koogivormi, mille põhjas küpsetuspaber. Ma kasutasin 16 cm laiust kaussi, mille vooderdasin küpsetuspaberiga. Pane vähemalt 2 tunniks kuni üleöö sügavkülma.

Koogi kokkupanekuks aseta külmutatud rabarberi-mousse pirukale ja lase külmikus vähemalt 2 tundi sulada. Raputa äärtele tainatükikesi.

2016-06-26 23.59.02.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s