Hiinapärane kanasupp

Olin noorest saadik arvanud, et supp pole mingi söök, nii et minu peres seda eriti ei tehtud. Mõned aastad tagasi sattusin seda suppi tegema and look at me now, ainult suppi söökski :D Ma ei mäleta, kuidas ma seda küll esmakordselt valmistasin, aga nüüd jäi häirima see, et kana tõmbab pika keetmise peale kuivaks. Teinekord viskaks selle lõpu poole sisse.

Idee siit.

kuuele (49 kcal/100 g)

2016-06-30 19.19.33.jpg

Marinaad:

  • 1 punane tšilli (15 g)
  • 1 küüslauguküüs
  • 4 spl õli
  • poole sidruni mahl
  • 2 kanafileed (u 400 g)

Tükelda tšilli ja küüslauk ning sega marinaadiained kokku. Pane kanafileed marinaadi. Marineeri neid paar tundi kuni üleöö.

Supp:

  • 300 g porgandit
  • 120 g sibulat
  • 15 g küüslauku
  • 1,5 l köögiviljapuljongit
  • 200 g külmutatud herneid
  • 100 g munanuudleid (seekord kasutasin riisinuudleid)
  • soola-pipart
  • peterselli

Tükelda porgandid, sibulad ja küüslauk. Võta kana marinaadist ja lõika kuubikuteks.

Pruunista kanafilee koos porgandi, sibula ja küüslauguga. Vala peale kuum puljong. Keeda u 10 minutit, lisa herned ja nuudlid ning keeda veel paar minutit. Maitsesta vajadusel soola-pipraga.

Serveerimisel raputa peale peterselli.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s