Küpsiseid

Jälle üks küpsetamispäev selja taga. Polnud eriti hea mõte 29-kraadises korteris. Aga küpsised said kõik head :)

Küpsisekook piimašokolaadikatte ja murelitega

Ei tea, kas seda päris koogiks saabki nimetada. Pigem on see üks hiigelküpsis, millele peale määritud šokolaad ja lisatud ka mureleid. Ka küpsisetainas iseseisvalt on väga maitsev, nii et seda tasubki rohkem teha: saad nii koogi kui plaaditäie küpsiseid ;)

Idee siit.

2016-07-02 18.21.28.jpg

  • 150 g küpsisetainast (mul kulus 250 g)*
  • 60 g piimašokolaadi
  • 10 g võid
  • kaunistuseks mureleid

Vajuta tainas 20 cm lahtikäiva koogivormi põhja, mis on kaetud küpsetuspaberiga. Küpseta 175-kraadises ahjus u 10 minutit või kuni küpsis on kuldne. Lase jahtuda.

Sulata šokolaad vesivannil. Lisa või ning lase sel šokolaadis sulada. Määri segu kohe küpsisele ja kaunista murelitega.

2016-07-02 18.19.48.jpg

 *Kahe šokolaadiga küpsised meresoolaga

Idee siit.

30 tk (485 kcal/100 g)

  • 200 g toasooja võid
  • 150 g pruuni suhkrut
  • 150 g suhkrut
  • 2 muna
  • 300 g jahu
  • poole vanillikauna seemned
  • 5 g küpsetuspulbrit
  • 5 g soodat
  • 0,75 tl soola
  • 200 g piimašokolaadi
  • 200 g tumedat šokolaadi

Mikserda või ja suhkrud õhuliseks ja kreemiseks. Lisa ükshaaval munad. Sega sisse jahu, vanilliseemned, küpsetuspulber, sooda ja sool. Haki mõlemad šokolaadid ja sega needki tainasse. Tee tainast pallid ja aseta need küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Jäta küpsiste vahele suured vahed. Ühele plaadile peaks mahtuma u 9 küpsist. Küpsisepalle ära lapikuks vajuta. Raputa igale küpsisele veidi soola ja küpseta 175-kraadises ahjus 12 min kuni 15 minutit.

2016-07-02 13.13.56.jpg

 

Kaeraküpsised jõhvikate ja kõrvitsaseemnetega

Polnud nii ammu kaeraküpsiseid teinud, nii et väga mõnus oli neid krõbistada. Kaeraküpsised lihtsalt tekitavad mõnusa sooja ja koduse tunde.

Idee Oma Maitsest.

u 18 tk (533 kcal/100 g)

2016-07-02 13.11.43.jpg

  • 100 g toasooja võid
  • 45 g suhkrut (ma olen suht kindel, et panin 2x rohkem, aga ikka tulid head)
  • 2 munakollast
  • 200 g kaerajahu või 100 g kaerajahu ja 100 g kaerahelbeid
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 40 g kuivatatud jõhvikaid
  • 40 g kõrvitsaseemneid
  • 100 g valget šokolaadi

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa edasi mikserdades munakollased. Sega teises kausis jahu, sool ja küpsetuspulber. Sega need või-munasegu hulka. Lisa jõhvikad ning peenemaks hakitud kõrvitsaseemned. Vormi väikesed pätsikesed, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus u 20 minutit.

2016-07-02 12.15.33.jpg2016-07-02 12.58.04.jpg

Sulata valge šokolaad vesivannil ning nirista jahtunud küpsistele. Puista šokolaadile veel veidi jõhvikaid ja kõrvitsaseemneid.

 

Maapähklivõiküpsised

Hästi muredad maapähkliküpsised, millel siiski pole liiga overpowering maapähklivõi maitse.

Idee siit.

u 32 tk (506 kcal/100 g)

2016-07-02 17.44.26.jpg

  • 110 g võid
  • 100 g suhkrut
  • 40 g pruuni suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 165 g maapähklivõid
  • 1 muna
  • 180 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola

Sulata või, jahuta veidi ja lisa suhkrud, maapähklivõi ja muna. Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga ning lisa tainale. Sega ühtlaseks ja jäta umbes tunniks külmkappi. Vormi käte vahel lapikud küpsised, hoia neid veel 15 min külmkapis ja siis pane 175-kraadisesse ahju u 13 minutiks.

2016-07-02 12.55.37.jpg2016-07-02 13.20.04.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s