Pudrud ja muud magusad hommikusöögid

Kreemine kookose-banaanipuder

Nii kreemine ja kookosene puder. Kausitäis oli nii suur ja täitev, et pidin vaeva nägema, et see söödud saada. Eriti meeldisid pudrus ligunenud mahlased rosinad. Mina oma putru ajapuuduse tõttu üleöö ei leotanud ja tuli ikka välja! Serveerisin kookosõlis karamelliseeritud banaaniga.

Idee Instagramist.

ühele (100 kcal/100 g)

  • 30 g täisterakaerahelbeid
  • 80 ml lahjat kookospiima
  • 240 ml vett
  • 10 g rosinaid
  • näpuotsatäis soola
  • näpuotsatäis kaneeli
  • 80 g viilutatud banaani
  • 1 spl maapähklivõid (16 g)

Pane kaerahelbed, kookospiim, vesi, rosinad, sool ja kaneel kastrulisse ning lase üleöö külmikus liguneda. Hommikul lisa banaan ning küpseta madalal tulel 10 min kuni 15 minutit, kuni puder on ühtlane ja kreemine. Vala kaussi ning lisa 1 spl maapähklivõid.

2016-06-12 18.17.26.jpg

Kreemine kookose-banaanipuder chia-seemnetega

Lisasin veidi liiga palju chia-seemneid, nii et mul tuli väga paks puder. Muidugi läks sinna kahtlaselt vähe vedelikku ka. Pärast eelneval päeval eriti kreemise pudru söömist tundus see nii vale :P Maitse halb polnud, aga võrdlusmomendi tõttu sööks iga kell pigem eelmist putru uuesti. Serveerida nt nektariini ja vaarikatega.

Idee Instagramist.

ühele (162 kcal/100 g)

  • 30 g täisterakaerahelbeid
  • 160 ml lahjat kookospiima
  • 80 ml vett
  • 15 g chia-seemneid
  • näpuotsatäis soola
  • 40 g viilutatud banaani
  • 1 spl India pähkli võiet

Pane kaerahelbed, kookospiim, vesi, chia-seemned, sool ja banaan kastrulisse. Küpseta madalal kuumusel 10 min kuni 15 minutit, kuni puder on ühtlane ja kreemine. Vala kaussi ning lisa 1 spl India pähkli võiet.

2016-06-12 17.43.13.jpg

Õuna-maapähklivõipuder

Päris maapähklivõipudruks ma seda ei nimetaks, sest seda läks sinna mannetult vähe. Õunaga sobib see aga väga hästi kokku. Tasub vahel niisama maapähklivõid õunale määrida ja nautida. Teinekord lisakski vähem õuna ja rohkem maapähklivõid :P Serveerisin õuna- ja banaaniviiludega.

Idee siit.

suur ports ühele (91 kcal/100 g)

  • 60 g täisterakaerahelbeid
  • 100 ml vett
  • 200 ml (taimset) piima
  • 1 banaan (120 g)
  • 1 õun (100 g)
  • 1 tl maapähklivõid (12 g)

Pane kaerahelbed, vesi ja 150 ml piima kastrulisse ning keeda madalal kuumusel kuni kaerahelbed on pehmed ja puder kreemine, umbes 5 minutit.

Pudru keemise ajal tee banaan kahvliga puruks. Puhasta ja koori õun ning tükelda see suupärasteks tükkideks.

Kui puder valmis, sega juurde allesjäänud 50 ml piima. Lisa ka purustatud banaan, õunatükid ja maapähklivõi.

2016-06-14 17.33.53.jpg

Mustikate ja kõrvitsaseemnetega toorpuder

Väga mahlane toorpuder, mis oli isegi natuke liiga magus. Ehk peaks datlid välja jätma. Või siis veel parem: mustikaid rohkem lisada! Krõmpsuvad kõrvitsaseemned olid eriti mõnusad.

Idee siit.

ühele (120 kcal/100 g)

  • 60 g täisterakaerahelbeid
  • 200 ml (taimset) piima
  • 1 banaan (120 g)
  • 15 g kuivatatud datleid
  • 5 g chia-seemneid
  • 10 g kõrvitsaseemneid
  • peotäis mustikaid (30 g)

Pane kaerahelbed ja piim kaussi ning sega hoolega. Lisa viilutatud banaan ja hakitud datlid. Sega nii, et datlid ja banaan oleksid vedelikuga kaetud, et banaan ei pruunistuks ja datlid muutuks mõnusalt pehmeks. Lisa chia-seemned, kõrvitsaseemned ja mustikad. Pane kauss üleöö külmikusse. Enne söömist võid lasta pudrul toas natuke soojeneda, aga võib ka külmkapikülmalt süüa.

2016-06-14 17.15.02.jpg

Toorpuder õuna ja nektariiniga

Halvim asi on kuiv toorpuder, aga selle pudru juures selle üle kurta ei saa. Äkki isegi kõige mahlasem toorpuder, mida proovinud olen? Riivitud õun andis mandlipiimale ju oma mahlasuse ka juurde. Sees ka magusad nektariiniampsud, mõnusalt hapukad jõhvikad ning krõmpsuvad kõrvitsaseemned. Ja magustajat pole üldse, isegi mitte banaani!

suur ports ühele (101 kcal/100 g)

Idee siit.

  • 60 g kaerahelbeid
  • 200 ml (taimset) piima
  • 1 õun (100 g)
  • 1 nektariin (100 g)
  • 20 g kuivatatud jõhvikaid
  • 10 g kõrvitsaseemneid

Pane kaerahelbed ja piim kaussi ning sega korralikult läbi. Lisa riivitud õun, sega. Lisa hakitud nektariin ja kuivatatud jõhvikad, sega. Lisa kõrvitsaseemned. Pane kausile toidukile ja hoia putru üleöö külmikus. Enne söömist võid lasta pudrul toas natuke soojeneda, aga võib ka külmkapikülmalt süüa.

2016-06-12 18.21.13.jpg

Chia-puding

Poest pole keemiat täis pudingut kindlasti mõtet osta, sest selle saab kodus lihtsa vaevaga ise valmistada. Vaja läheb minimaalselt komponente. Serveerisin oma pudingut koduse müsliga.

ühele (131 kcal/100 g)

Idee siit.

  • 40 g chia-seemneid
  • 240 ml pähkli-mandlipiima (kasutasin mandlipiima)
  • 1 spl kakaod (6 g)
  • näpuotsatäis kaneeli
  • 45 g mett

Leota chia-seemneid vähemalt 30 minutit pähkli-mandlipiimas. Vala chia-piimasegu kaussi, lisa ülejäänud koostisosad ja saumikserda ühtlaseks. Vajadusel lisa mett. Vala kaussi ja serveeri meelepärasega.

2016-07-02 18.47.01.jpg

Pannil röstitud kaerahelbed šokolaadi-mousse’i ja jogurtiga

Oleksin ilmselt pidanud rohkem jogurtit lisama, sest mul jäi see klaasitäis hommikusööki kuivaks. Kaerahelbeid oli liiga palju. Maitsega ka ei üllatanud, aga vähemalt nägi äge välja ja sisaldas palju head.

Idee siit.

suur ports ühele (149 kcal/100 g)

Röstitud kaerahelbed:

  • 50 g täisterakaerahelbeid
  • 1 spl kõrvitsaseemneid (10 g)
  • 1 spl päevalilleseemneid (10 g)
  • 1 spl linaseemneid (10 g)
  • 1 tl kaneeli

Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Lisa kaerahelbed, seemned ja kaneel. Rösti 5 min kuni 8 minutit, segades tihti, kuni segu on kergelt tumedam ja tugeva kaneeli lõhnaga.

Šokolaadi-mousse:

  • 1 banaan (120 g)
  • 1 magus pirn (200 g)
  • 4 datlit (32 g)
  • 3 spl kakaod (18 g)
  • pool tl kaneeli

Pane kooritud banaan, kooritud ja jämedalt tükeldatud koorimata pirn, datlid, kakao ja kaneel köögikombaini ja töötle ühtlaseks.

Jogurt:

  • 60 g maitsestamata jogurtit (kasutasin Alma Kreeka jogurtit)

Pane klaasi kiht soojasid röstitud kaerahelbeid (1 spl kuni 2 spl), kiht jogurtit (1 tl kuni 2 tl) ja kiht šokolaadi-mousse‘i (1 spl kuni 2 spl). Korda kuni kaerahelbed ja šokolaadi-mousse otsa saavad.

2016-06-29 17.11.50.jpg

Mustikapuder kakao-datli pastaga

Kakao-datli pastat läks sinna putru nii vähe ja see midagi juurde ei andnud, nii et ei näeks mõtet seda uuesti teha :D Puder oli muidu hea, aga mitte küllalt meeldejääv, et uuesti teha.

Idee siit.

ühele (117 kcal/100 g)

Kakao ja datli pasta (tuleb suur kogus, nii et tasub teha vähem):

  • 175 g kivideta datleid
  • 50 ml vett
  • 25 g kakaopulbrit
  • 1 spl kookosõli
  • 0,5 tl kaneeli
  • veel vett

Pane datlid koos veega kastrulisse. Kuumuta neid pliidil keskmisel kuumusel u 5 minutit, kuni vesi hakkab keema. Jäta mõneks minutiks seisma, kuni datlid pehmenevad ja jahtuvad pisut. Vala pehmenenud datlid koos vee, kakao, kookosõli ja kaneeliga köögikombaini. Datlid peaks ikka veel olema küllalt soojad, et kookosõli vedelaks muuta. Hakka töötlema. Vajadusel lisa vahepeal veel vett, et tekiks ühtlane ja määritava konsistentsiga pasta. Hoia külmikus kuni kaks nädalat.

  • 45 g täisterakaerahelbeid
  • 1 spl jahvatatud linaseemneid (10 g)
  • 200 ml (taimset) piima
  • 100 ml vett
  • pool banaani (60 g)
  • 1 tl kakao ja datli pastat (15 g)
  • mõni Brasiilia pähkel (panin 20 g metspähkleid)
  • mustikad (30 g)

Pane kaerahelbed ja jahvatatud linaseemned 150 ml piima ja veega kastrulisse. Kuumuta pliidil keskmisel kuumusel u 5 minutit, kuni puder pakseneb ja muutub kreemiseks. Purusta banaan kahvliga ja haki pähklid jämedalt.

Kui puder on valmis, lisa ülejäänud 50 ml piima ja sega läbi. Kui puder on liiga paks, lisa veel vett või piima ja sega jälle.

Lisa purustatud banaan, hakitud pähklid ja mustikad koos 1 tl kakao-datli pastaga.

2016-06-27 11.20.09.jpg

Kaerahelbe-chia puder soojade mustikate ja röstitud pirnidega 

Meeldivalt magus hommikupuder, mis oli lihtsalt nii hea. Tundus, et selle valmistamine on keeruline ja võtab aega, sest elemente kokku kolm, aga puder valmis siiski kiirelt ja lihtsalt. Soovitan soojalt.

Idee siit.

kahele (ilma pirnita 122 kcal/100 g)

  • 2 pirni, neljaks lõigatud
  • 85 g täisterakaerahelbeid
  • 500 ml magustamata mandlipiima
  • näpuotsatäis soola
  • 0,25 tl vanillisuhkrut
  • 60 g mett
  • 20 g chia-seemneid
  • 50 g mustikaid
  • 1 spl pruuni suhkrut
  • 45 ml vett
  • 20 g tumedat šokolaadi

Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane pirnid ühe kihina küpsetuspaberile ning seejärel ahju grilli alla. Grilli neid 3 min kuni 5 minutit, kuni need on kergelt pruunistunud. Eemalda ahjust ja lase jahtuda.

Pane kaerahelbed ja mandlipiim kastruliga keskmisele kuumusele ning lisa sool, vanillisuhkur ja mesi. Kata kaanega ja keeda 4 min kuni 5 minutit, seejärel sega hulka chia-seemned ja eemalda kuumuselt. Jäta kaas peale.

Pane mustikad, pruun suhkur ja vesi kastrulisse ning aja keema. Kohe, kui segu hakkab keema, pane kastrulile peale kaas ja eemalda see tulelt. Jäta 2 min kuni 3 minutiks seisma, seejärel purusta kahvliga.

Vala puder kaussi ning serveeri purustatud mustikate ja pirnidega.

2016-06-28 12.04.07.jpg

Munavalgetega kaerahelbepuder

Uus trendikas puder. Mulle aga ei meeldinud. Võib-olla on asi selles, et mulle pole kunagi veega tehtud kaerahelbepuder meeldinud? Isegi banaan ei päästnud :( Ja munavalged midagi imelist juurde ei andnud. Kui ikka tahta kreemist putru, peab mandli- või kookospiimaga tegema :P

Idee siit.

kahele (63 kcal/100 g)

  • 70 g täisterakaerahelbeid
  • 560 ml vett
  • soola
  • 170 g banaani
  • 2 munavalget

Pane kaerahelbed koos veega keskmisele kuumusele keema, maitsesta soolaga. Sega aeg-ajalt. Püreesta kahvli abil banaanid ning lisa lõpu poole korralikult segades putru. Kui puder on valmis, siis lülita pliit välja, lisa munavalged ning lase pidevalt segades munavalgetel pudruga ühineda. Serveerisin murelite, maasikate, viinamarjade, banaani ja rabarberimoosiga.

2016-06-30 18.19.26.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s