Tummine hernesupp

Pole küll vastlapäev, aga ilm on täpselt sobilik ühe soojendava ja tummise supi jaoks. Ma pole nüüd päris pikalt suppi saanud, nii et see tundus jällegi parim supp ever. Kindlasti läheks kordamisele, kui ma ühte toitu kaks korda teeks :D

Idee siit.

kuuele (82 kcal/100 g)

2016-07-07 17.05.10.jpg

  • 255 g kuivatatud rohelisi herneid
  • 1,5 l puljongit
  • 400 g suitsupeekonit
  • 3 loorberilehte
  • soola, pipart, tšillihelbeid
  • 165 g sibulat
  • 550 g kartulit
  • 200 g porgandit

Pane eelmisel päeval herned vette likku. Järgmisel päeval nõruta ja loputa need voolava vee all. Seejärel pane potti leotatud herned, puljong, tükeldatud suitsupeekon, loorberilehed, maitse järgi soola-pipart-tšillihelbeid ning kuumuta supp keemiseni, seejärel alanda kuumust, et vesi kergelt podiseks.

Samal aja haki sibul peeneks, koori ja riivi kartulid-porgandid. Kuumuta sibul pannil klaasjaks, lisa riivitud köögiviljad ning kuumuta kergelt läbi. Lisa kuumutatud segu supile ning lase supil vaikselt podiseda pisut üle tunni ehk seni kuni herned on pehmed. Vahepeal vaata, kas supp vajab täiendavat maitsestamist. Serveeri valminud suppi kuumalt.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s