Veiselihahautis köögiviljade ja kruupidega

Ainus viis, kuidas veis minu meelest süüa kõlbab, on tundide viisi hautatuna. Täna saigi ahi 3,5 tunniks uugama pandud ja üks korralik hautis valmistatud. Liialt muljet ei avaldanud, oleks natuke vähem veist ja veidi rohkem peekonit soovinud. Halb samas ka polnud. Toitu tuleb suuur kogus, terve küla saab ära toita :D

Idee siit.

kuuele-seitsmele (115 kcal/100 g)

2016-07-10 18.39.48.jpg

  • u 1,2 kg lihaveise esiselga (kasutasin veise tagaosa sisetükki)
  • 1 spl oliiviõli
  • soola ja pipart
  • 4 sibulat (420 g)
  • 25 g küüslauku
  • 120 g suitsupeekonit
  • 4 paprikat (765 g)
  • 4 porgandit (350 g)
  • 150 ml punast veini
  • 1 purk (400 g) purustatud tomateid
  • 500 ml puljongit
  • 3 loorberilehte
  • 1 sl suhkrut
  • 200 g odrakruupe
  • värsket peterselli

Puhasta liha kelmetest ja liigsest rasvast. Lõika kuubikuteks. Kuumuta pannil õli. Pruunista lihatükid kuumal pannil, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta haudepotti. Vajadusel tee seda mitmes jaos, liha pannil hauduma ei hakkaks. Ma tegin kolmes jaos.

Haki sibulad ja küüslauk, jäta hetkeks ootele. Haki peekon ribadeks ja tõsta samale pannile, kus praadisid liha. Prae madalal kuumusel, kuni rasv eralduma hakkab. Lisa sibulad ja küüslauk ja prae koos umbes 7 minutit, kuni sibulad on läbipaistvad ja hakkavad värvi saama. Lisa panni sisu haudepotti liha juurde.

Puhasta paprikad seemnekodadest ja lõika viiludeks. Tükelda porgandid. Lisa potti. Vala potti punane vein, purustatud tomatite konserv ja puljong. Lisa loorberilehed ja suhkur.

Hauta madalal kuumusel umbes 2 tundi, kuni liha on pehme. Lisa pestud kruubid ja hauta veel 1,5 tundi, kuni kruubid pehmed ja liha kahvli all laguneb. Maitse hautist ja vajadusel maitsesta veel soola, pipra ja suhkruga. Raputa serveerimisel peale värsket peterselli.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s