Martsipani-mureli pirukas

Ülimalt mahlane marjakook, mis algselt oli tehtud kirssidega, aga ma eelistan mureleid. Martsipaniga lihtsalt ei saa alt minna, nii et arvata on, et mulle see kook meeldis.

Idee Oma Maitsest.

288 kcal/100 g

2016-07-13 18.05.09.jpg

Põhi:

  • 180 g nisujahu
  • 45 g suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 125 g külma võid
  • 1 muna

Täidis:

  • 200 g martsipani
  • ühe sidruni riivitud koor
  • 400 g kivideta mureleid
  • 250 g (lahjat) hapukoort
  • 3 muna
  • 30 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 30 g mandlilaaste

Sega köögikombainis või haki noaga jahu, suhkur, sool ja või puruseks massiks. Lisa muna ning sega ühtlaseks. Surus tainas 24 cm küpsetuspaberiga kaetud ja võitatud köögivormi põhjale ja külgedele. Pane 30 minutiks külmkappi.

Riivi martsipan ja sidrunikoor, sega omavahel ning puista segu pirukapõhjale.  Laota peale puhastatud murelid.

Klopi hapukoor munade ning suhkrutega ühtlaseks ning kalla ettevaatlikult murelitele. Kõige peale puista mandlilaastud. Küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit, kuni tainas on küps ning täidis hüübinud ning mandlikate kergelt kuldne.

Lase enne serveerimist jahtuda, siis on kergem kooki tükkideks lõigata.

2016-07-13 21.20.57.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s