Šokolaadikook rabarberikeedisega

Mees arvas, et kook on ilma keediseta parem, et see justkui ei sobi selle juurde. Kahjuks pean nõustuma. Samas eraldi süües on mõlemad väga maitsvad. Kook ise meenutab šokolaadijäätist. Ülimalt koorene, kreemine ja suus sulav. Soovitan proovida.

Idee Oma Maitsest.

330 kcal/100 g

2016-07-13 17.17.15.jpg

Põhi:

  • 300 g täisteraküpsiseid
  • 120 g võid

Rabarberikeedis:

  • 400 g kooritud rabarberit
  • 50 ml vett
  • 100 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola

Šokolaadikreem:

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 2 muna
  • näpuotsatäis soola
  • 30 g suhkrut
  • 200 ml vahukoort
  • serveerimiseks peotäis röstitud India pähkleid (30 g)

Sulata või. Purusta küpsised kombainis peeneks puruks. Nirista juurde sulavõi ning sega ühtlaseks massiks. Suru mass 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja äärtele. Kui vooderdad vormi enne küpsetuspaberiga, on kooki hiljem lihtsam kätte saada. Tõsta külma tahenema.

Pane väiksemateks tükkideks lõigatud rabarber koos vee, suhkru ja soolaga keedise jaoks potti. Lase keema tõusta ja jäta tasasele tulele 5 minutiks podisema. Rabarber võiks jääda veidi krõmps. Lase keedisel jahtuda.

Sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Eralda munakollased-valgetest. Vahusta kõigepealt munavalged soolaga tugevaks vahuks, siis munakollased suhkruga helekollaseks vahuks ja kõige lõpuks ka vahukoor. Sega munakollasekreem munavalgevahu hulka. Sega juurde jahtunud sulašokolaad ja kõige lõpuks vahukoor. Vala kreem küpsisepõhjale ja tõsta külma tahenema. Kook võiks külmas olla vähemalt kaks tundi. Serveerides puista peale hakitud pähkleid ja serveeri kooki koos rabarberikeedisega.

2016-07-13 17.12.37.jpg2016-07-13 17.14.45.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s