Kodujuustupõhjal pitsa

Oh issand, kui hea see pitsa oli. Ja vaieldamatult kõige kiiremini valmiv pitsapõhi. Ei mingit pärmitaina kergitamist ega lillkapsast vedeliku välja pigistamist. Pitsa on väga valgurikas ja täitev. Katteks võib panna omale meelepärast, aga minu proovitud komponendid sobisid küll imeliselt kokku. Seeni oleks ainult võinud rohkem panna.

Idee siit.

neljale (167 kcal/100 g)

2016-07-17 18.41.40.jpg

Põhi:

  • 440 g (1 karp) Otto kodujuustu
  • 3 muna
  • 90 g täisteranisujahu
  • 1 tl ürdisoola

Täidis:

  • 390 g tomatipastat (tundus liiga palju, panin u 310 g)
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 1 tl kuivatatud basiilikut
  • 1 sibul (75 g)
  • 6 kirsstomatit (75 g)
  • 70 g maasuitsusinki
  • 30 g värskeid kukeseeni
  • 15 g küüslauku
  • 150 g riivjuustu

Kurna kodujuust üleliigsest vedelikust. Klopi lahti munad ning lisa koos jahuga kodujuustu sisse. Maitsesta ürdisoolaga. Määri kodujuustusegu õhukeselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.

2016-07-17 17.24.39.jpg

Määri küpsenud põhjale tomatipasta, lisa maitseained. Viiluta sibul, kirsstomatid ning proovi lõigata eriti õhukesed maasuitsusingi viilud. Vajadusel tükelda seened (mul olid nii väiksed, et polnud vaja). Tõsta põhjale sibul, kirsstomatid, sink, hakitud küüslauk ning tõsta ahju 10 minutiks küpsema.

2016-07-17 17.56.47.jpg

Küpsemisaja lõppedes lisa riivjuust ning küpseta 200-kraadises ahjus veel 10 minutit.

2016-07-17 18.09.57.jpg2016-07-17 18.37.14.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s