Vürtsikas läätsepada

Ei olnud just väga hea mõte keset südasuve sellist toekat hautist valmistada. Puuküttega ahi küttis köögi eriti kuumaks. Aga õnneks maitses see hästi ja valmis ka peaaegu ise.

Idee siit.

neljale-viiele (123 kcal/100 g)

2016-07-19 18.27.07.jpg

  • 150 g rohelisi läätsi
  • 400 ml vett
  • 1 spl õli
  • 450 g hakkliha (kasutasin hakitud kalkuni kintsuliha)
  • soola, pipart, Santa Maria tandoori maitseainet
  • 65 g sibulat
  • maitse järgi hakitud tšillit
  • 80 g porgandit
  • 1 purk (400 g) purustatud tomateid
  • 1 purk  (400 g) pruune kidney ube soolvees

Pane läätsed koos 300 ml veega potti, lase keema ja keeda õrnal tulel 20 minutit.

Samal ajal prae pannil õlis hakkliha, maitsesta. Lisa hakitud sibul, tšilli ja porgand.

Kui läätsed on 20 min ära keenud, siis kurna need vajadusel (mul oli vesi niigi ära keenud), lisa purk tomateid, millelt võiks samuti pisut vedelikku ära valada, 100 ml vett ja keeda veel 10 minutit.

Samal ajal nõruta oad ja loputa külma vee all.

Kui aeg möödas, lisa oad ja hakkliha ja lase veel 15 minutit keeda. Maitse ja vajadusel timmi maitset.

2016-07-19 18.15.39.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s