Šokolaadi-mustsõstratort

Algretseptis oli kasutatud Erika tordipulbrit, mida enam ei toodeta. Vilma aga soovitab selle asendada Juubeli tordipulbriga, mis segatud kakaoga. Täitsa toimis. Poleks elu sees poest üldse tordipulbrit ostnud, aga ma hetkel puuahjuga kohas, nii et päris biskviitpõhja küpsetada ei saa. Kui aga selleks võimalus, siis kindlasti soovitan, sest minu meelest on tordipulbriga põhi täielik jama. No nii vale maitse. Ei suuda uskuda, et inimesed päriselt seda küpsetamiseks kasutavad… Kook ise tuli üle ootuste hea. Kartsin, et jääb mu jaoks liiga tummine, nii et ostsin katteks piimašokolaadi. Ja nii tuli just õige. Vahel olev kreem on ka mõnusalt mahe tänu hapukoorele. Kohviga immutamine tegi tordi supermahlaseks, mis mulle väga meeldib. Uskumatu, et maal ilma miksrita jne nii ilusa koogi valmistada suutsin. Väga rahul endaga :D

Idee siit.

317 kcal/100 g

2016-07-20 11.40.16.jpg2016-07-20 19.18.52.jpg

Tordipõhi:

  • 450 g Juubeli tordipulbrit
  • 200 ml vett
  • 5 spl kakaod (mul oli suhkruga pulber)

Šokolaadikreem:

  • 200 g tumedat šokolaadi (kasutasin 50 %)
  • 1 dl vahukoort
  • 2 dl hapukoort
  • 45 g suhkrut

Immutamiseks:

  • u 1 dl kohvi (kasutasin 85 ml)

Kate:

  • 150 ml mustsõstra toormoosi
  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 dl vahukoort
  • 45 g suhkrut
  • 2 spl vett
  • 2 želatiinilehte

Kaunistamiseks:

  • 100 g tumedat šokolaadi (kasutasin piimašokolaadi)
  • 15 g rapsiõli
  • mustsõstraid

Lisa pulbrile vesi ja kakao, sega ühtlaseks ning küpseta 180 kraadi juures 30 min kuni 40 min. Kasutasin 20 cm lahtikäivat koogivormi. Lase põhjal jahtuda ja lõika siis pooleks. Ma tasandasin põhjasid nii, et alles jäi 400-grammine koogipõhi.

Kreemi jaoks tükelda šokolaad kaussi võimalikult väikesteks palakesteks. Kuumuta koor keemiseni (ära keeda!) ja vala šokolaadile. Sega spaatli või lusikaga kuni šokolaad on täiesti sulanud ja segu ühtlane.

Lisa suhkur hapukoorele ja vispelda, kuni suhkur sulanud ja hapukoor kohevam. Lisa šokolaadisegule ja kreem ongi valmis.

Nirista alumisele koogipõhjale immutamiseks kohvi. Määri peale pool šokolaadikreemist. Aseta peale teine põhi, immuta jälle kohviga ja määri peale ülejäänud kreem.

Mustsõstrakatte jaoks sega omavahel mustsõstra toormoos ja toorjuust. Vahusta koor suhkruga. Leota želatiinilehti u 10 min külmas vees. Kuumuta 2 spl vett. Pigista želatiinilehed käe vahel kuivemaks ja lahusta kuumas vees. Vala želatiinisegu, samal ajal mustsõstra-toorjuustusegu pidevalt segades, selle hulka. Kõige lõpuks lisa õrnalt segades vahukoor. Vala kate tordile ja tõsta see vähemalt neljaks külmkappi.

Enne serveerimist eemalda tort ettevaatlikult vormist. Vajadusel aita äärtest õhukese noaga kaasa.

2016-07-20 10.59.42.jpg

Kaunistamiseks sulata tume šokolaad veevannil koos õliga. Kaunista meelepäraselt. Raputa peale värskeid mustsõstraid.

2016-07-20 11.33.05.jpg2016-07-20 11.41.07.jpg

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s