Valge šokolaadi ja sidruni juustukook marjadega

Küpsetamata juustukook, mis mu lemmik-toidublogija lemmik. Minul päris lemmikuks ei saanud, aga ülimalt lihtne oli küll, maitses hästi ja nägi imeline välja. Külalised kiitsid :)

Idee siit.

383 kcal/100 g (ilma marjadeta)

2016-07-23 12.50.05.jpg2016-07-23 19.01.13.jpg

  • 120 g Digestive küpsiseid
  • 60 g sulatatud võid
  • 3 lehte želatiini
  • kahe sidruni mahl (120 ml)
  • 150 g toorjuustu
  • 100 g suhkrut
  • 150 g valget šokolaadi
  • 150 ml vahukoort
  • kaunistuseks marju jm

Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Pressi küpsisepuru 20 cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Pane külmkappi ootele.

Leota želatiinilehti 5 min külmas vees. Vala sidrunimahl kastrulisse ning aja keema. Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi ja sega need sidrunimahla sisse. Lase jahtuda.

Vahusta kausis toorjuust ja suhkur kohevaks. Sulata šokolaad vesivannil ja sega toorjuustu sisse. Sega sisse ka toasoe sidrunimahl. Vahusta vahukoor ning lisa õrnalt segades ka see. Vala saadud segu küpsisepõhjale, tasanda pind ja pane vähemalt 3 tunniks külmikusse tarduma.

Kaunista meelepäraselt.

2016-07-23 12.49.49.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s