Seene-peekoni-ricotta galett

Kui supis pmts polegi kaloreid, siis võib kõrvale teha ühe rammusa piruka. Meeldis nii mulle kui mehele.

Idee siit.

380 kcal/100 g

2016-07-31 12.58.19.jpg

Tainas

  • 250 g jahu
  • 0,5 tl soola
  • 250 g külma võid
  • 60 ml jääkülma vett

Täidis

  • 175 g peekonit
  • 95 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 10 g värsket peterselli
  • 25 g rohelist sibulat
  • 50 g parmesani
  • 1 muna
  • 200 g ricotta kohupiima
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • 175 g šampinjone
  • 20 g võid
  • poole sidruni mahl (35 ml)

Taina jaoks sega jahu soolaga, lisa külma või tükid. Näpi tainas kiiresti purutaoliseks massiks, lisa vesi ja sega taas kiiresti ühtlaseks massiks. Mässi saadud tainas kilesse ja pane külmkappi vähemalt 30 minutiks (võib ka üleöö).

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Täidise jaoks haki peekon, sibul, küüslauk, petersell, roheline sibul ja riivi juust. Klopi muna lahti.

Prae peekonit paar minutit õlis, lisa pannile sibul ja küüslauk ning prae klaasjaks. Tõsta pann tulelt ja lisa kohe ricotta, parmesan ja maitseroheline. Viimasena sega panni sisu hulka 2/3 lahtiklopitud munast (ülejäänud jääb galeti määrimiseks). Maitsesta soola, piparaga. Jäta täidis jahtuma.

Vahepeal viiluta seened. Kuumuta võid ja sidrunimahla väikeses potis, kuni või sulab. Jäta ootele.

Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ringiks  arvestusega, et kui keerad 2 cm kuni 3 cm äärtest sissepoole, mahub galett parasjagu ahjuplaadile. Määri täidis tainale, laota peale seened ja nendele kalla omakorda sidruni-võisegu. Tõsta ääred 2 cm kuni 3 cm ulatuses täidisele ja määri need järelejäänud munaga. Küpseta galetti umbes 30 minutit, kuni ääred muutuvad kuldpruuniks.

2016-07-31 12.21.56.jpg2016-07-31 13.11.28.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s