Lõhe-riisisalat

Kastet ja riisi tegin pool kogust ja minu jaoks tuli nii sobiv salat. Soovi korral võib  nende kogused duubeldada. Salatit tuleks tegelikult süüa soojana, aga võin öelda, et ka külmana polnud sel midagi viga. Ilmselt läheb kordamisele. Mõnusalt hapukas, kuid samas magus ja spicy.

Idee siit.

neljale (162 kcal/100 g)

2016-08-01 17.33.12.jpg

  • 400 g nahata lõhefileed
  • 120 g magusat tšillikastet
  • 40 ml sidrunimahla
  • 150 g Basmati riisi
  • 200 g porgandit
  • 40 g rohelist sibulat
  • maitse järgi värsket tšillit (mul on kodus hästi tuline tšilli, nii et panin pool kauna)

Kaste:

  • 40 ml sojakastet
  • 70 ml apelsinimahla
  • 2 spl seesamiõli
  • maitse järgi peeneks hakitud ingverit (mulle see väga ei meeldi, nii et panin 3 g)
  • 1 spl pruuni suhkrut
  • 10 g hakitud küüslauku
  • natuke hakitud värsket peterselli (3 g)

Jäta lõhefilee koos tšillikastme ja sidrunimahlaga 10 minutiks seisma. Seejärel grilli kala 225 kraadi juures 5 minutit, lase veidi jahtuda ja rebi tükkideks. Mul kulus kala küpsemiseks pigem 10 minutit.

Keeda riis pehmeks, kurna ja sega riivitud värske porgandi, hakitud rohelise sibula ning tšilliga.

Pane kastmeained purki ja loksuta kõvasti. See on kõige lihtsam viis kastme ühtlaseks kokkusegamiseks. Kalla kaste riisile ja sega läbi. Kõige peale aseta kala.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s