Krõbe tatramüsli

Minu, tatravihkaja uus lemmikmüsli on tatramüsli :D Ehk siis gluteenivaba müsli. See on lihtsalt nii imeliselt krõbe, mesiselt magus ning ka kookos annab väga meeldiva nüansi.

Idee siit.

u 600 g (508 kcal/100 g)

2016-08-13 18.47.39.jpg

  • 150 g toortatart
  • 50 g mandleid või pähkleid (panin 20 g India pähkleid, 20 g metspähkleid, 10 g mandleid)
  • 50 g seedermänniseemneid või muid seemneid (panin pooleks päevalille- ja kõrvitsaseemneid)
  • 50 g kookoshelbeid
  • 25 g seesamiseemneid
  • 25 g mandlilaaste
  • 2 sl vedelat mett (60 g)
  • 2 sl kookosõli (26 g)
  • 50 g kuivatatud goji marju
  • 50 g kuivatatud kuivatatud jõhvikaid
  • 50 g rosinaid

Haki mandlid või pähklid väiksemaks. Tõsta kaussi toortatar, hakitud mandlid või pähklid, seedermänniseemned, kookoshelbed, seesamiseemned, mandlilaastud, mesi ja kookosõli. Sega korralikult läbi, nii et kõik ained oleksid mee ja kookosõliga koos.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Laota sellele võimalikult õhukeselt ja ühtlaselt müslisegu. Rösti 160-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Sega vahepeal.

Tõsta plaat ahjust, lase müslil jahtuda. Sega sisse goji marjad, jõhvikad ja rosinad. Hoia müslit õhukindlas purgis või karbis.

2016-08-13 16.59.43.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s