Kukeseene-suvikõrvitsalisandiga risoto

Risoto ise on väga basic, aga kukeseene-suvikõrvitsalisand annab palju juurde. Mina segasin lisandi risoto sisse, nii on lihtsam serveerida. Praadimisel pannile kogunenud mahlad valasin ka kõik julgelt sisse, nii et tulemus oli mõnusalt mahlane ja kukeseenene.

Idee siit.

kuuele (99 kcal/100 g)

2016-08-15 18.53.15.jpg
Risoto:

  • 2 mugulsibulat (160 g)
  • 4 küüslauguküünt (15 g)
  • 1 spl oliiviõli
  • 500 g risotoriisi (nt Arborio)
  • 2 dl valget veini
  • 1,5 l puljongit
  • u 150 g parmesani
  • pipart, soola

Kasuta risoto valmistamiseks mittenakkuva põhjaga potti.

Haki sibul ja küüslauk ning hauta mõned minutid oliiviõlis. Tõsta kuumust, lisa risotoriis ja sega pidevalt. Kalla samasse potti valge vein ning lase alkoholil kuumuses aurustuda. Seejärel lisa kulbitäis või paar kuuma puljongit ning sega õrnalt, kuni puljong on imendunud. Jätka vähehaaval puljongi lisamist ning riisiroa segamist, kuni kogu puljong on riisi imendunud ja potis on kergelt kreemjas valmis risoto. Selleks kulub umbes 20 minutit või veidi rohkem.

Kukeseene-suvikõrvitsalisand risotole:

  • 2 väiksem mugulsibul (100 g)
  • maitse järgi tšillit
  • 4 küüslauguküünt (15 g)
  • u 440 g kukeseeni
  • 1 suvikõrvits (u 400 g)
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • 20 g rohelist sibulat

Risoto keemise ajal valmista lisand. Haki sibul, tšilli ja küüslauk. Haki ka kukeseened peeneks ja lõika suvikõrvitsast väikesed kuubikud. Kuumuta pann, pane pannile osa õlist ning hauta pannil hakitud sibulat, tšillit ja küüslauku. Tõsta kuumust, lisa pannile veel õli ja ka hakitud kukeseened. Prae umbes 3 minutit, lisa tükeldatud suvikõrvits ja prae veel umbes 2 minutit. Suvikõrvits peaks jääma krõmpsuv, seega ei tasu üle küpsetada. Maitseks lisa soola ja värskelt jahvatatud musta pipart. Võta pann tulelt ja sega sisse hakitud roheline sibul.

Lõpus sega risoto sisse parmesan, veidi pipart, soola ja vajadusel lisa veel veidi vett. Risoto peab jääma kreemja ja veidi voolava tekstuuriga. Tõsta risoto peale lisand ja naudi!

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s