Pähklikeeks vaarikatega

Ma pole kindel, kas panin keeksi kogemata liialt vaarikaid või miks see mul hästi koos püsida ei tahtnud. Nii mahlane sai! Põhja sattus kindlasti liialt vaarikaid. Teinekord ei segaks vaarikaid üldse tainasse, sest need läksid koledalt katki, vaid laoks need tainaga kihiti vormi!

Martsipani maitses kahjuks eriti tunda ei jäänud. Kuna magusaid asju läks keeksi nii palju, vähendasin suhkrukogust poole võrra, aga ikka tuli see väga magus.

Idee siit.

392 kcal/100 g

2016-08-17 20.49.30.jpg

  • 4 muna
  • 150 g riivitud martsipani
  • 70 g vedelat mett
  • 60 g pruuni suhkrut
  • 150 g sulatatud võid
  • 150 g jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 140 g hakitud metspähkleid
  • 300 g vaarikaid

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Vahusta munad martsipaniga heledaks kohevaks vahuks, u 10 minutit. Jätkates vahustamist madalal kiirusel, lisa ükshaaval mesi, pruun suhkur ja või. Nüüd sega spaatli või lusikaga hulka jahu küpsetuspulbriga ja metspähklid. Viimasena lisa vaarikad ja sega väga ettevaatlikult. Kalla saadud tainas võiga määritud keeksivormi. Küpseta u 50 min kuni 60 minutit.

2016-08-17 19.45.32.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s