Suvikõrvitsalõõts

Ei lõpe need suvikõrvitsatoidud meie peres niipea :D Selle roa valmistas ema ja täitsa hea sai. Peekon ei vea alt. Juustu võiks aga rohkem lisada.

Idee siit.

kolmele (124 kcal/100 g)

2016-08-19 19.08.07.jpg

  • 280 g toorsuitsupeekonit (panin pooleks Inglise ja Ameerika oma)
  • 2 saledamat suvikõrvitsat (720 g)
  • 40 g sibulat
  • 10 g hakitud küüslauku
  • veidi oliiviõli
  • soola, pipart
  • 60 g parmesani

Prae peekoniviilud pannil või ahjus kergelt krõbedaks, siis tõsta hetkeks köögipaberile tahenema. Lõika umbes 3 cm juppideks.

Lõika suvikõrvits umbes 5 mm viiludeks, aga jäta alt kokku – kaval on selleks asetada suvikõrvits nt kahe paksema pliiatsi või lõikelaua vahele, et nuga lihtsalt ei saaks lõpuni minna. Aseta sobiva suurusega ahjuvormi.

Lõika sibul pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Haki küüslauk.

Pista suvikõrvitsaviilude vahele praetud peekonitükke. Peale puista hakitud küüslauku. Tõsta peale mõned sibularibad ja nirista peale oliiviõli. Maitsesta kergelt soola ja pipraga. Raputa peale riivitud juust.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni suvikõrvits on pehme, peekon krõbe ja juust sulanud.

NB! Suvikõrvits ei tohi olla liiga jäme ega vana – siis ei küpse see korralikult läbi etteantud ajaga.

2016-08-19 18.53.26.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s