Mundris kartulid kahe kodujuustukastmega

Mõlemad kastmed olid väga maitsvad. Polnud nt varem marinaadis krevette ostnudki. Nüüd aga rändavad need kindlasti veelgi mu korvi. Kalaga kaste meeldis mulle rohkem, kuid põhjus on lihtne: olen punase kala ja sinepisõltlane :D Kodujuustuga on aga see teema, et sellest tehtud kaste võib kuivaks jääda. Eriti ahjus tehtud kuivade kartulite kõrval. Soovitaks seega rohkem hapukoort lisada.

Ideed siit ja siit.

neljale

2016-08-22 18.49.32.jpg

Esmalt valmista ahjukartulid. Pese ühesuurused kartulid korralikult, siis torka kahvliga koore sisse mõned augud, määri koor õliga kokku, puista peale veidi soolahelbeid ja siis pista 180-kraadisesse kuni 200-kraadisesse ahju. Küpsemise aeg sõltub kartulite suurusest, keskmiselt tuleks arvestada umbes tunni ajaga.

Valmista kodujuustutäidised:

Kreveti-kodujuustutäidis (103 kcal/100 g)

  • 85 g (marineeritud) krevette
  • 150 g kodujuustu
  • 50 g lahjat hapukoort
  • 10 g värsket hakitud tilli
  • soola ja pipart

Sega omavahel kõik täidise koostisained. Maitsesta soola ja pipraga.

2016-08-22 18.49.58.jpg

Punase kala-kodujuustukaste (129 kcal/100 g)

  • 120 g kodujuustu
  • 70 g lahjat hapukoort
  • 70 g väikesteks tükkideks hakitud suitsutatud lõhe- või vikerforellifileed (kasutasin viimast)
  • 5 g kanget sinepit
  • 10 g hakitud värsket tilli ja 10 g murulauku
  • pipart, soola

Sega kõik kokku ja maitsesta soola, pipraga.

2016-08-22 18.49.53.jpg

Serveerides lõika ahjukartuli küljele ristlõige, suru sisu veidi välja ja aseta igale kartulile paras ports kodujuustutäidist. Või serveeri niisama kartulite kõrvale.

2016-08-22 19.07.08.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s