Maasikakook

Nii kerget ja lahjat kooki on lausa lust süüa. Võid julgelt kaks tükki võtta. Kunagi oli mu lemmikkoogiks Eesti Pagari maasika-jogurtikook ja see kook on täpselt selle koopia. Ainult et kodune, igast jamast vaba ning palju maitsvama ja gluteenivaba biskviitpõhjaga.

Idee siit.

196 kcal/100 g

2016-08-25 16.41.29.jpg2016-08-25 16.45.39.jpg

Mandlibiskviit

  • 1 muna
  • 1,5 spl suhkrut
  • 1 spl tärklist
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g mandlijahu
  • 1 spl sulavõid

Vahele

  • 1 dl maasikatoormoosi

Kreem

  • 0,25 sidruni mahl (15 ml)
  • 2,5 želatiinilehte
  • 1 dl vahukoort
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 100 g toorjuustu
  • 200 g lahjat kohupiima
  • 45 g suhkrut
  • 2 dl maasikatoormoosi

Katteks

  • 0,25 sidruni mahl (20 ml)
  • 0,5 dl vett
  • 0,5 spl suhkrut
  • 0,5 želatiinilehte
  • u 100 g värskeid maasikaid

Biskviidi jaoks kuumuta ahi 180 kraadini.

Vahusta muna suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel tärklis, küpsetuspulber ja mandlijahu ning sega need ettevaatlikult munavahu hulka. Viimasena lisa sulavõi. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm vormi ja küpseta u 30 minutit.

Jahtunud põhjale määri toormoos.

Kreemi jaoks kuumuta sidrunimahl keemiseni ja sulata selles želatiinilehed (mis on eelnevalt külmas vees paisutatud). Teises kausis vahusta vahukoor vanillsuhkru, toorjuustu ja kohupiimaga tugevaks vahuks. Nüüd toimeta hästi kiiresti: vispelda želatiini-sidrunimahlasegu suhkruga segatud toormoosi hulka, jätkates vispeldamist sega juurde ka kolmandik kohupiimakreemist. Nüüd pane vispel ära ja sega ülejäänud kohupiimakreem spaatliga õrnalt kreemi hulka. Kalla täidis põhjale. Jäta kook tahenema vähemalt paariks tunniks.

Katte jaoks kuumuta sidrunimahl, vesi ja suhkur keemiseni. Lisa želatiinileht. Lase jahtuda, kuni segu muutub leigeks. Seni viiluta maasikad ja kata nendega tort. Nüüd kalla želatiinisegu ettevaatlikult maasikatele – tee seda lusikaga, sest nii saad ühtlasemalt katet jaotada. Aseta kook tagasi külma vähemalt tunniks-paariks.

2016-08-24 15.35.09.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s