Roosiline lõhe-köögiviljapirukas

See pirukas sai mu pere poolt justkui sisse hingatud ja kadunud ta oligi. Imehea! Rooside tegemine aga võttis mul vist vähemalt tund aega, nii et on vaja varuda kannatust :D

Idee siit.

254 kcal/100 g

2016-08-25 17.23.48.jpg2016-08-25 21.31.56.jpg

Põhi:

  • 90 g mitmeviljajahusegu
  • 90 g täisteranisujahu
  • 60 g täisterakaerajahu
  • 100 g võid
  • 45 ml külma vett

Täidis:

  • 50 g karulauku
  • 400 g küüslauguga toorjuustu
  • 30 g riivjuustu
  • 1 muna
  • 1 tl soola
  • 1/2 tl jahvatatud tšillisädemeid
  • 160 g suvikõrvitsat
  • 100 g porgandit
  • 120 g pastinaaki
  • 100 g bataati
  • 150 g soolalõhet
  • oliiviõli

Sega jahud ning lisa külm või, mudi pisut, lisa külm vesi ning mudi kuni moodustub tainas. Vormi tainast pall ning tõsta toidukile sees 30 minutiks külmikusse tahenema.

Purusta karulauk koos osaga toorjuustust köögikombainis kuni toorjuust on ühtlaselt helerohelist värvi. Lisa ülejäänud toorjuust, riivjuust, muna, sool ning tšillisädemed ning surista ühtlaseks.

Kuumuta ahi 190 kraadini. Rulli tainas õhukeseks ning suru 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ning küpseta 10 minutit.

Lase pirukapõhjal pisut jahtuda.

Koori köögiviljad ning viiluta köögiviljakoorjaga nii õhukeseks kui võimalik.

Määri küpsetatud pirukapõhjale täidis. Rulli köögiviljad rulli ning hakka neid täidisesse püstiselt värvi järgi kombineerima. Keera lõheviilud samamoodi rulli ning tõsta köögiviljarullide vahele. Määri köögiviljad oliiviõliga, raputa peale pisut soola ning küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit.

2016-08-25 16.20.30.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s