Tort maasikate ja valge šokolaadiga

Selle aasta teine sünnipäevatort. Mitte küll nii lahja kui eelmine, aga siiski väga kerge ja mahlane.

Idee siit.

224 kcal/100 g

2016-08-26 16.41.02.jpg2016-08-26 16.44.01.jpg

Biskviit

  • 135 g jahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 2 muna
  • 90 g suhkrut
  • 50 ml keevat vett

Immutamiseks

  • 0,25 sidruni mahl (20 ml)
  • 0,5 spl suhkrut
  • 75 ml vett

Täidis

  • 4 g želatiinilehti
  • 100 g valget šokolaadi
  • 250 g maasikaid + kaunistuseks (mul kulus u 60 g)
  • 10 g + 1 spl suhkrut*
  • 0,5 muna
  • 1 munakollane
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 300 g kohupiima
  • 100 g toorjuustu
  • 2 dl vahukoort

Biskviidi jaoks sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta munad suhkruga. Kui vaht on muutunud heledaks ja kohevaks (läheb u 10 minutit), siis lisa vähehaaval (vahustamist jätkates) keev vesi. Viimasena sega õrnalt juurde jahusegu. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Kui pind liiga tumedaks muutuma hakkab, kata vorm fooliumiga.

Vahepeal keeda kokku immutusvedelik.

Pane želatiinilehed külma vette likku. Tükelda šokolaad ja jäta ootele.

Pool maasikatest tükelda ja jäta kõrvale. Teine pool purusta 10 g suhkruga toormoosiks. Sega hulka muna, munakollane ja vanillisuhkur. Tõsta kauss vesivannile ja kuumuta pidevalt vispliga vahustades, kuni moodustub siidjas tihke vaht. Eemalda kauss vesivannilt ja sega kuuma vahu hulka kohe valge šokolaad ja želatiin. Lase segul jahtuda. Seni tee ettevalmistused tordi kokkupanekuks: lõika biskviit kolmeks ja pane valmis tordialus ning -rõngas.

Vahusta kohupiim toorjuustu ja vahukoorega ühtlaseks. Eralda u kolmandik kreemist, sega see 1 spl suhkruga ja pane külmkappi (võid kohe pritsikotti valmis panna). Seda kreemi läheb vaja tordi viimistlemisel. Ülejäänud kreem sega jahtunud maasikavahule kahes jaos. Kuna kreem hakkab üsna kiiresti hanguma, siis pane tort kohe kokku: biskviit, immutusvedelik, 1/3 kreemist, 1/2 tükeldatud maasikatest; biskviit, immutusvedelik, 1/3 kreemist, 1/2 tükeldatud maasikatest; biskviit, immutusvedelik ja viimasena 1/3 kreemist. Pane tort vähemalt 3 tunniks külmkappi (aga veel parem üleöö). Eemalda tordirõngas ja viimistle tordi ääred ning pealispind kõrvale pandud kreemiga. Kaunista vastavalt soovile.

2016-08-26 16.41.10.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s