Maasikatort a’la Fraisier

Tegin tööle sünnipäeva puhul kaks torti ja see oli tort, mida kõik esimesena proovida tahtsid. Ei teagi miks. Martsipanikate tundub vist kutsuv.  Rullisin esimest korda elus tordi jaoks martsipani ja õnneks selles midagi keerulist polnud. Kõik läks väga libedalt. Kaunistamine on nagu on. Ise paneks tordi  nimeks “Kunst”, sest täpselt sama arusaamatu muster sinna peale sai :D Komponendid maitsesid mulle vist eraldi rohkemgi kui kokkupandult. Immutusvedeliku hapu maitse käis mu jaoks häirivalt üle. 20 cm vormis tuli tort väga kõrge, biskviit isegi inetult kõrge mu meelest, nii et pigem teha võimalusel 22 cm vormis.

Idee siit.

281 kcal/100 g

2016-08-29 17.35.46.jpg2016-08-29 17.40.58.jpg

Biskviit

  • 150 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 muna
  • 135 g suhkrut
  • 0,5 dl keevat vett

Sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta munad suhkruga. Kui vaht on muutunud kohevaks (läheb u 10 minutit), siis lisa vähehaaval (vahustamist jätkates) keev vesi. Viimasena sega õrnalt (lusika või vispliga) juurde jahusegu. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Kui pind liiga tumedaks muutuma hakkab, kata vorm fooliumiga.

Immutamiseks

  • 0,5 sidruni mahl (30 ml)
  • 1 dl vett
  • 2 tl suhkrut

Kuumuta sidrunimahl, vesi ja suhkur, kuni suhkur on sulanud. Jäta jahtuma.

Kreem

  • 200 g lahjat kohupiima
  • 200 g mascarpone‘t
  • 200 g vahukoort
  • 75 g suhkrut
  • 1 pk vahukooretugevdajat

Vahusta kohupiim, mascarpone, suhkur ja vahukoor (ja soovi korral vahukooretugevdaja) tugevaks vahuks (ära üle vahusta! Kreem ei tohi tükki minna).

Võikreem

  • 2 munavalget
  • 80 g suhkrut
  • 120 g võid (toatemperatuuril)
  • u 350 g maasikaid + kaunistamiseks
  • u 150 g martsipani tordi katmiseks

Pane munavalged ja suhkur väikse kausiga vesivannile. Kuumuta ja sega vispliga, kuni suhkur on täiesti ära sulanud. Seda saad kontrollida nii, et võtad tilga vahtu sõrmede vahele. Kui ei tunne enam ühtegi tükki sõrmede vahel, siis tõsta kauss vesivannilt ära ja hakka kohe mikseriga vahustama. Vahusta, kuni mass on jahtunud toatemperatuurini ning seejärel lisa tükkhaaval või (või ja munamassi temperatuur peavad olema võimalikult sarnased). Minul oli tulemuseks ikkagi suht vedel mass, aga külmkapis seistes muutus see parajalt tahkeks ja kreemiseks.

Tordi kokkupanek

Lõika biskviit pooleks ja pane esimene pool serveerimisalusele, aseta ümber tordirõngas, mis on vooderdatud tordikilega. Immuta põhja poole siirupiga. Aseta põhjale võimalikult ühesuurused maasikad. Äärmised maasikad lõika pooleks ja suru lõigatud pool vastu tordirõngast.

Pane kreem pritskotti ja lõika koti ots ära. Pritsi kreem maasikate vahele ning peale.

Aseta kreemile teine biskviit ja immuta seda ülejäänud siirupiga. Kata võikreemiga ja silu võimalikult ühtlaseks. Rulli tordiga sama suurusega martsipanitükk ja kata sellega tort. Kaunista vastavalt soovile!

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s