Kreemjas riisinuudlisalat praeseentega

Sellest salatist jääb miski justkui puudu. Oleks pidanud lisama kikerherneid, ube või kanatükke. Kõige parem osa salatist on muidugi seened, mis on ka ainsad asjad, millel rohkelt maitset on.

Idee siit.

neljale-viiele (62 kcal/100 g)

2016-09-05 17.51.58.jpg

Salat:

  • 125 g riisinuudleid (keetmata)
  • 400 g Hiina kapsast
  • 3 suurt tomatit (360 g)
  • 50 g kurki
  • 120 g kerget majoneesi
  • 1 tl palsamiäädikat
  • 1 tl soola

Praetud seened:

  • 250 g suuremaid šampinjone
  • 1 spl õli
  • ½ tl soola
  • 2 tl paprikapulbrit (panin 1 tl suitsutatud ja 1 tl teravat paprikapulbrit)

Keeda riisinuudlid al dente. Kurna ja loputa külma veega korralikult läbi. Jäta nuudlid nõrguma.

Samal ajal haki Hiina kapsas ribadeks ja aseta suurde salatikaussi. Masseeri kapsas kätega läbi, siis kahaneb see tunduvalt ja jääb mahlasem. Lisa tomatikuubikud, kurgiviilud, majonees, palsamiäädikas ja sool. Lõika natuke riisinuudleid, siis segunevad need salatiga paremini. Lisa nuudlid salatikaussi ja sega kõik läbi. Maitse ja lisa vajadusel soola.

Viiluta šampinjonid suurteks viiludeks. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa šampinjoniviilud ja sool. Prae paar minutit, aeg-ajalt segades. Lisa paprikapulber, sega ja prae minut-paar. Eemalda kuumus.

Aseta ports salatit taldrikusse ja lisa kõige peale natuke praetud seeni. Naudi!

 

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s