Kukeseene-juustusupp

Tugeva kukeseenemaitsega supp. Super söök sügise alustamiseks. Mehe jaoks aga jäi midagi puudu, oleks kas nuudleid või kartulit või midagi muud näritavat sisse tahtnud :D

Idee siit.

kuuele (48 kcal/100 g)

2016-09-06 19.24.35.jpg

  • 600 g värskeid kukeseeni (mul oli 575 g)
  • 3 sibulat (240 g)
  • maitse järgi värsket tšillit
  • 440 g porgandit
  • 1 spl õli
  • 1 spl võid
  • soola ja pipart
  • 1,5 l köögiviljapuljongit
  • 300 g sulatatud juustu (kasutasin kukeseenemaitselist ja maitserohelisega)
  • hakitud värsket murulauku ja peterselli (panin mõlemat 5 g)

Puhasta kukeseened, vajadusel loputa kiiresti. Kui seened on väga suured, võid need ka tükeldada. Haki sibul ja tšilli, lõika porgand hästi väikesteks kuubikuteks või riivi.

Kuumuta potis õli ja või, lisa seened, sibul ja porgand, maitsesta soola-pipraga. Prae 7 minutit aeg-ajalt segades, kuni sibul ja porgand on pehmenenud.

Lisa potti kuum puljong. Keeda suppi kümmekond minutit, kuni porgand ja seened on pehmed.

Sega juurde sulatatud juust ja hakitud maitseroheline. Timmi maitse parajaks ja serveeri.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s