Hakklihapirukas riisiga

Olen jõudnud järeldusele, et värviline toit tõesti maitsebki paremini kui mittevärviline. Nimelt pole selles pirukas üldse värvi ehk see oli nii keskpärane kui üldse olla saab. Pagarit minust ka ei saa, vabandan välimuse pärast :D Aga kellele hakkliha ja riis meeldivad, võib proovida. Parajalt nikerdamist, aga ei midagi ülemõistuse keerulist. Maitseks soovitaks lisada nt porrut, porgandit ehk ka tomatit?

Idee Oma Maitsest

230 kcal/100 g

2016-09-11 13.12.14.jpg2016-09-11 16.04.04.jpg

  • 1 kg pärmi-lehttainast
  • 315 g šampinjone
  • 1 keskmine sibul (90 g)
  • 300 g hakkliha (kasutasin kodust hakkliha, kus sea- ja veisehakkliha pooleks)
  • 2 spl jahu
  • 200 g riisi
  • 500 ml piima
  • 3 keedetud muna
  • määrimiseks pool muna
  • soola, pipart

Sulata külmutatud tainas ning lõika neljaks tükiks. Rulli kõik tükid hästi õhukeseks. Kaks tükki lõika nt koogivormi v taldriku abil 28 cm läbimõõduga ringiks ning ülejäänud kaks 26 cm läbimõõduga. Keera ahi 180 kraadi peale kuumenema.

Valmista täidis: tükelda seened ja sibul ning prae piisavalt suurel pannil koos hakklihaga. Ma kasutasin lausa potti :D Lisa segule ka jahu ning prae veidi. Keeda riis pehmeks, kurna ja pane koos piimaga hakkliha hulka. Keeda segu parasjagu paksuks. Haki keedetud munad tükkideks ning libista hakkliha-riisimassi.

Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile suurem lehttainarõngas. Jaga hakklihasegu kolmeks ning pane üks osa suuremale lehttainarõngale, aga jäta servadest u 2 cm vabaks. Kata segu väiksema lehttainarõngaga ja pane sellele kolmandik hakklihasegust. Kata jälle väiksema lehttainaplaadiga ning kasuta ära ülejäänud hakklihasegu. Kõige peale tõsta 28 cm läbimõõduga tainaring. Suru pealmise taina servad kõige alumise ketta servadega kokku – selleks võid kasutada kahvlit või serva nööri moodi kokku keerutada. Kilosest tainast alles jäänud tükkidest tee meelepärased kaunistused ja aseta pirukale. Määri pirukas munaga ning küpseta ahjus 35 min kuni 40 min.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s