Suvikõrvitsanuudlid lõhega ja jogurtikaste küüslaugu ja tilliga

Sain sünnipäevaks suvikõrvitsanuudlite valmistamise masina ja nüüd sain selle lõpuks ära katsetada. Eks see paras nikerdamine ole, kui sul pole just noor ja peenike suvikõrvits. Mul aga olid vaja maalt toodud hiiglaslikud ära kasutada. Tulemus seega ilus ei saanud, kuid üllatavalt maitsev küll. Lõhet tegin rohkelt, kuid kastet igatsesin juurde. Kartsin natuke, et suvikõrvitsast nuudlid pole küllalt täitvad, sest need ju praktiliselt vesi, aga rammusa lõhe kõrvale sobisid ideaalselt.

Idee siit.

neljale (nuudlid kastmega 36 kcal/100 g ja ahjus küpsetatud lõhe seesamiseemnetega 284 kcal/100 g)

2016-09-12 18.19.36.jpg

  • 800 g lõhefileed (pärast ahjus küpsetamist ja puhastamist jäi järele u 600 g)

Suvikõrvitsanuudlid:

  • 1 noor ja sale suvikõrvits (panin pannile 630 g)
  • 10 g küüslauku
  • maitse järgi värsket tšillit
  • soola, pipart

Kaste:

  • 5 g küüslauku
  • pundike tilli
  • u 165 g Kreeka jogurtit (kasutasin Alma oma)
  • soola

Kõigepealt ribasta suvikõrvits nuudlitaolisteks ribadeks. Haki küüslauk ja tšilli. Prae neid mittenakkuval pannil madalal kuumusel umbes 1 minut. Lisa suvikõrvitsanuudlid. Prae segades 1 minut. Nuudlid küpsevad väga kiiresti, hoidu üleküpsetamast, et need lödiks ei muutuks. Maitsesta soola ja pipraga.

Lõika lõhefilee neljaks tükiks ja küpseta kala meelepärasel moel. Mina maitsestasin lõhe Sriracha kastme, sidrunipipra ja seesamiseemnetega ning pistsin 10 minutiks kõrgel kuumusel grilli alla.

Kastmeks sega hakitud küüslauk ja till Kreeka jogurtiga kokku. Maitsesta soolaga.

Tõsta taldrikutesse nuudlid, neile kala. Lisa kaste.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s