Pitsa Jamie Oliveri järgi

Tegin pool algretseptis antud kogusest, millest valmis kaks suurt plaadipitsat. Katte koostisosad mõtlesin ise välja ja jäin selle komboga väga rahule. Pärmiga eriti tihti mässata ei viitsi, aga kui viitsimist on, siis ilmselt teen teinekordki selle retsepti järgi. Taina valmistasin seekord oma uue köögiabilisega ja masin sai tööga täitsa hästi hakkama. Ahjus kerkis tainas mühinal lausa üle kausiääre :D Lahtirullimine oli veidi tülikas, sest tainas oli suhteliselt kleepuv.

Idee siit.

kaks suurt plaadipitsat (170 kcal/100 g)

2016-09-17 17.53.23.jpg2016-09-17 17.44.56.jpg

Pitsatainas:

  • 500 g nisujahu
  • 0,5 tl meresoola
  • 325 ml (toa)sooja vett
  • 7 g kuivpärmi
  • 0,5 spl suhkrut
  • 2 spl oliiviõli

Sõelu jahu ja sool puhtale tööpinnale ja tee keskele õõnsus. Sega kausis või kannus leige vesi, kuivpärm, suhkur ja oliiviõli. Lase kuni 5 minutit seista ja paisuda ning seejärel vala segu jahu keskele õõnsusesse. Hakka kahvli abil külgedelt vähehaaval jahu lisama ja sega see vedelikuga läbi. Jätka segamist, lisades järjest rohkem jahu, kuni tainas hakkab kuju võtma. Sõtku tainas korralikult kätega läbi, kuni saad vetruva taina. Pane tainas suurde jahuga ülepuistatud kaussi kerkima ning kata kauss pealt kaane või puhta köögirätikuga. Lase kerkida vähemalt tund aega, kuni tainas on kerkinud umbes kaks korda suuremaks.

Alternatiivne, lihtsam ja kiirem võimalus pärmitaina valmistamiseks on Kitchen Aidi või muu taolise köögiabilise mikser: lisa kõik koostisained mikseri segamisnõusse (pärmil lase vedelikus paisuda samuti nagu eelnevalt kirjeldatud meetodi juures), kinnita masinasse tainakonks ja lase masinal valmistada ühtlane tainas. Kerkimisega on ikka samamoodi: vähemalt 1 tund. Mina kergitasin pärmi u 40-kraadises ahjus.

Tomatikaste:

  • 15 g küüslauku
  • maitse järgi tšillit
  • 800 g purk terveid ploomtomateid
  • värsket basiilikut (13 g)
  • meresoola, suhkrut, pipart

Kuumuta mittenakkuv pann ning lisa sinna hakitud küüslauk ja tšilli, aga ära pruunista. Lisa pannile ploomtomatid ning hauta umbes 10 minutit, samal ajal mulju tomateid pannilabidaga tükkideks. Lisa kastmele basiilik ning maitsesta kaste soola, suhkru ja pipraga. Hauta veel paar minutit ning püreesta kaste saumiksriga.

Kui kaste ja pärmitainas on valmis, jaota tainas kaheks ja rulli meelepärase kujuga lahti.

Katteks:

  • 65 g viilutatud porrut
  • 220 g viilutatud šampinjone
  • 70 g tükeldatud paprikat
  • 115 g tükeldatud suvikõrvitsat
  • 100 g (Rakvere) suitsupeekonit
  • 125 g suitsutatud seafileed
  • 150 g tomatit
  • 265 g riivjuustu (panin 175 g tavalist riivijuustu ja 90 g Gouda juustu)

Prae porru, šampinjonid, paprika ja suvikõrvits pannil kiirelt läbi. Sega hulka ka hakitud lihatooted.

Tõsta rullitud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata lahtirullitud pitsatainas tomatikastmega ning laota peale pannil olev segu. Kata viilutatud tomatitega. Kõige peale raputa juust. Õhukese taina puhul ei soovita väga rikkalikku ja niisket katet, kuna need ei jõua samaaegselt läbi küpseda.

Küpseta 200-kraadises ahjus (kasutasin pöördõhu režiimi) u 12 minutit. Naudi kuumalt.

 

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s