Õunapirukas vanillikastmega

Hooaja kolmas õunakook, mille valisin, sest mul kodus hunnik moosisuhkrut üle. Ka see ei üllatanud mind millegagi. Samas ikkagi parim neist kolmest.

Idee siit.

340 kcal/100 g

2016-09-23 16.52.27.jpg

Põhi:

  • 200 g Digestive’i küpsiseid
  • 75 g sulatatud võid

Õunatäidis:

  • 500 g õunu
  • 125 g moosisuhkrut
  • 1/4 sidrunist pressitud mahl (15 ml)
  • näpuotsatäis kaneeli

Vanillikreem:

  • 2 dl kohvikoort
  • 4 munakollast
  • 4 spl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 100 g võid

Purusta küpsised peeneks puruks ja sega sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm koogivormi põhja.

Eemalda õuntelt südamik (ära koori) ja lõika õhukesteks viiludeks. Pane õunaviilud koos suhkru ja sidrunimahlaga potti ning kuumuta keskmisel kuumusel umbes tund aega või seni, kuni õunaviilud on haudunud pehmeks massiks (mul kulus tunduvalt vähem aega). Kõige viimasena lisa kaneel. Tõsta täidis küpsisepõhjale.

Vanillikreemi valmistamiseks vahusta kergelt 4 esimest komponenti. Seejärel kuumuta segu vesivannil kreemi paksenemiseni (kreem peab märgatavalt paksenema, vastasel juhul ei tahene see hiljem soovitult koogil). Tõsta pliidilt, lisa või ja sega, kuni see on sulanud. Lase kreemil 10 minutit jahtuda ja jaga siis koogile. Hoia kooki järgmise päevani jahedas.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s