Brasiilia kala-kookosehautis

Maitsev ja lihtne roog, aga nii pikalt hautades muutus kala kuivaks :(

Idee siit.

kuuele (130 kcal/100 g)

2016-09-25 17.49.46.jpg

Marinaad:

  • 25 g hakitud küüslauku
  • 60 ml värskelt pressitud sidrunimahla
  • 1 spl mahedamaitselist paprikapulbrit
  • 2 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl pipart
  • 0,5 tl soola
  • 1 kg lõhefileed

Hautis:

  • 290 g paprikat
  • 500 g tomatit
  • 195 g sibulat
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • 400 g lahjat kookospiima
  • suur peotäis värsket peterselli (15 g)

Sega marinaadiained omavahel parajalt suures kausis.

Eemalda kalafileelt luud. Lõika filee suurteks tükkideks, u 5 cm. Pane kalatükid marinaadi sisse, kata kauss kinni ja lase vähemalt 2 tundi jahedas maitsestuda, parem aga kui 4-5 tundi.

Hautise valmistamiseks valmista ette köögiviljad. Puhasta paprikad ja lõika ribadeks. Tomatid lõika pooleks ja seejärel viiludeks. Sibulad koori, poolita ja lõika viiludeks.

Kuumuta potis õli. Lisa sibul, paprika ja tomat, maitsesta soola-pipraga ning prae aeg-ajalt segades 10 minutit, kuni köögiviljad kergelt pehmenevad.

Nüüd puista potti hakitud petersell, mille peale tõsta kalatükid koos marinaadiga. Lisa kookospiim. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning lase roal tasakesi 30 min kuni 40 minutit podiseda. Serveeri riisiga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s