Õuna-martsipanikook punaste sõstarde ja beseega

Mõtlesin juba, et annan alla ja ei saagi sel hooajal head õunakooki. Kuna külmikus veel õunu oli, siis lappasin retsepte ja avastasin, et selle retsepti jaoks on kõik koostisosad kodus olemas. Ilmselge märk, et peaks järele proovima. Tõesti super kook. Mees fännas koogi põhja ja mina kogu kooslust. Martsipan ja õun on kokku loodud! Ainus tõsine miinus on, et kook on paganama väike. Tasub kohe kaks teha :D

Idee siit.

296 kcal/100 g

2016-09-29 15.06.24.jpg
Põhi:

  • 150 g jahu
  • 45 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 85 g võid
  • 2 munakollast

Täidis:

  • 100 g martsipani
  • 250 g hapukama õuna tükke
  • 2 munavalget
  • 50 g punaseid sõstraid
  • 30 g suhkrut

Valmista tainas, pudistades näppude vahel jahu, suhkru, soola ja külma või tükid ühtlaseks purutaoliseks massiks. Lisa munakollased ning sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Pane 10 minutiks sügavkülma. Siis torka kahvliga põhi tihedalt auke täis ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.

Täidise jaoks riivi martsipan (võid seda eelnevalt mõne tunni külmkapis hoida, siis on lihtsam riivida), tükelda õunad umbes 1 cm suurusteks tükkideks ja vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega martsipan, sõstrad, õunad ja suhkur ühtlaseks. Viimasena lisa munavalgevaht ja sega õrnalt läbi.

Pane segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 20 min kuni 25 minutit, kuni see hakkab pealt kergelt helepruuniks minema. Lase koogil enne lahti lõikamist vormis vähemalt 15 minutit jahtuda.

2016-09-29-13-59-35

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s