Müsli jõhvikate ja valge šokolaadiga

See müsli on täis maitsvaid koostiosi, kuid päris lemmikuks siiski ei saanud. Hea magus on see küll, mõne jaoks ehk liigagi. Ahjus kippus ära kõrbema, nii et tasub tihti segada.

u 700 g (488 kcal/100 g)

2016-10-01 11.57.56.jpg2016-10-01 12.08.07.jpg

  • 250 g täisterakaerahelbeid
  • 2 spl seesamiseemneid
  • 50 g kookoshelbeid
  • 50 g mandlilaaste
  • 1/4 tl meresoola
  • 90 g mett
  • 3 spl oliiviõli
  • 1 tl riivitud sidrunikoort ja sorts sidrunimahla (5 ml)
  • 100 g valget šokolaadi
  • 200 g kuivatatud jõhvikaid (panin 100 g jõhvikaid ja 100 g rosinaid)

Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kaerahelbed, seesamiseemned, kookoshelbed, mandlilaastud ja sool ning sega läbi. Keeruta kausis kokku mesi, õli, sidrunikoor ja -mahl ning vala kaerahelbesegule. Sega kõik korralikult läbi ja küpseta 180-kraadises ahjus u 20 minutit, vahepeal paar korda segades. Valmis küpsenud pannitäie hulka sega tükeldatud šokolaad ja jõhvikad/rosinad ning lase enne serveerimist täielikult jahtuda.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s