Pärmivaba kaneeli-õuna kringel

Pärm ei ole mu kõhu suurim sõber, nii et hea teada, et kringlit saab ka ilma selleta valmistada. Kohupiimatainas on mu ammune lemmik, sest see on imeliselt pehme ja lihtsalt töödeldav. Punuma seda kringlit ei pea, mis on jällegi boonus, sest mul pagari annet pole :D Jäin selle kringliga päris rahule, kuigi täidist ja katet pole kunagi küllalt :P

Idee siit.

388 kcal/100 g

2016-10-01 17.19.23.jpg

Tainas:

  • 300 g nisujahu
  • näputäis soola
  • 1 spl küpsetuspulbrit
  • 1 munavalge
  • 150 g teralist kohupiima
  • 90 ml piima
  • 75 g õli
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Täidis:

  • 100 g toasooja võid
  • 70 g suhkrut
  • 1 spl kaneeli
  • 1-2 õuna (160 g)

Määrimiseks:

  • 1 munakollane

Peale:

  • 45 g võid
  • 1 spl piima
  • 1 spl kakaod
  • 2 spl (tuhk)suhkrut
  • röstitud ja purustatud pähkleid (panin 15 g metspähkleid)

Mõõda ühte kaussi jahu, lisa sool, küpsetuspulber ja sega. Teises kausis sega omavahel ühtlaseks massiks kõik ülejäänud taina koostisosad.  Lisa juurde jahusegu, sega.

Täidiseks sega toasoe või suhkru ja kaneeliga. Lõika õun väikesteks tükkideks.

Rulli tainas jahusel pinnal nelinurgaks. Määri kaneelitäidisega, raputa peale õunatükid. Rulli tainas kokku ja lõika u 1,5 cm kuni 2 cm paksusteks tükkideks.

Võta 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm ja kata põhi küpsetuspaberiga. Aseta rullid püstiselt ringjalt vormi äärtesse, jättes väikesed vahed (tainas kerkib küpsedes õige pisut). Määri lahtiklopitud munakollasega. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 min kuni 35 minutit. Jälgi, et kringel pealt liilalt pruuniks ei läheks (ma katsin fooliumiga). Võta ahjust, jahuta.

Glasuuriks mõõda kõik ained potti ja kuumuta madalal kuumusel kuni glasuur hakkab paksenema. Kata kringel glasuuriga ja raputa peale pähklitükid.

2016-10-01 16.01.52.jpg2016-10-01 16.12.17.jpg2016-10-01 17.04.25.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s