Soolapähklite ja õllega piparkoogitainas

Suvel piparkooke? Jep, meil mehega oli mõlemal isu. Sellest tainast pidid aga pigem küpsised tulema kui piparkoogid. Nii ka oli. Pehmed ja nats kuivavõitu kerge piparkoogimekiga küpsised. Samas oli tunda tugevat maapähklivõimaitset, kui maapähklivõid polnud neis ju grammigi :P Tainas oli pähklite tõttu väga raskesti rullitav, teinekord tasuks need ära hakkida.

Idee raamatust “Piparkoogimaitseline”

u 800 g (367 kcal/100 g)

2016-10-01 15.21.39.jpg2016-10-02 11.33.23.jpg

  • 75 g heledat suhkrusiirupit
  • 50 g suhkrut
  • 100 ml tumedat õlut
  • 3 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 muna
  • 400 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 0,25 tl soola
  • 75 g soolapähkleid

Pane siirup ja suhkur potti ning kuumuta keemiseni. Lisa õlu ja lase segu korraks keema. Tõsta pott tulelt, sega juurde või ja piparkoogimaitseaine ning jäta seisma. Kui segu on veidi jahtunud, klopi juurde muna ning sega sisse ka omavahel juba segatud jahu, sool ja sooda. Viimasena sega sisse soolapähklid. Lase tainal potis jahtuda ja taheneda, seejärel võta potist, paki toidukilesse ja pane vähemalt ööpäevaks külma. Rulli tainas jahusel pinnal lahti, lõika sellest vormide abil koogid välja ja lao need ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus 7 min kuni 8 minutit.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s