Klassikaline borš

Peedi- ja soojade suppide hooaeg on käes! Enamik peedisuppe, mis proovinud olen, ei üllata millegagi ja jäävad keskpäraseks. Nii ka see supp. Maitsete paika timmine on muidugi ülimalt oluline ja seega sai suhkru ja äädika kogust muudetud. Nii sai meie maitsele vastav supp :)

Idee siit.

kuuele (35 kcal/100 g)

2016-10-03 18.08.41.jpg

  • 300 g porgandit
  • 375 g peeti
  • 465 g kapsast
  • 450 g tomatit
  • 245 g sibulat
  • maitse järgi värsket tšillit
  • 2 spl õli
  • 35 g suhkrut
  • 4 loorberilehte
  • 7 tera musta pipart
  • 1,5 liiter puljongit
  • 1 spl 30% äädikat
  • tilli (15 g)

Riivi porgand ja peet jämedalt. Ribasta kapsas. Tükelda tomatid, haki sibul ja tšilli. Kuumuta suure poti põhjas õli. Kuumuta porgandit ja peeti õlis mõned minutid. Lisa kapsas. Maitsesta suhkru, loorberi ja pipraga. Kuumuta kaane all 20 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa tomat ja sibul, kuumuta veel 20 minutit, taas aeg-ajalt segades. Lisa puljong, äädikas, hakitud till ning keeda 2 min kuni 3 minutit. Vajadusel lisa soola. Serveeri borši hakitud tilli ja hapukoorega.

2016-10-03 18.09.59.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s