Vietnami kanasalat Shirataki nuudlitega

Salatit valmistades olin skeptiline, et mis siit välja tuleb. Tundus nagu midagi oleks puudu. Süües aga sain suure üllatuse osaliseks: salat oli täitev ja ülimalt maitseküllane. Samas kaloreid on selles väga vähe ja seda täna Shirataki nuudlitele, mida soovitan kindlasti proovida. Umamist saab. Kuna mul neid kodus küllalt polnud, lisasin ka veidi riisinuudleid.

Idee siit.

neljale (71 kcal/100 g)

2016-10-03 17.53.47.jpg

  • 400 g kanafileed
  • 300 g Shirataki nuudleid (kurnatult; panin paki Shirataki nuudleid ja 75 g riisinuudleid)
  • 155 g porgandit
  • 55 g sibulat
  • 155 g kurki
  • 45 ml kalakastet
  • 30 ml sidrunimahla
  • 2 tl pruuni suhkrut
  • maitse järgi värsket hakitud tšillit
  • 15 g hakitud küüslauku
  • värsket peterselli (10 g)

Pane kanafileed meelepärasesse marinaadi ja jäta paariks tunniks maitsestuma. Seejärel prae need pannil küpseks ja lõika õhukesteks viiludeks.

Haruta Shirataki nuudlid puntidest lahti ja loputa külma jooksva vee all sõelal. Aja potis vesi keema, lisa nuudlid korraks keevasse vette ja kurna. Vajadusel keeda ka riisinuudlid vastavalt pakendil olevale juhendile.

Lõika porgandist, sibulast ja kurgist peenikesed tikud (või meelepärase kujuga tükid).

Sega kastmeks kokku kalakaste, sidrunimahl, suhkur, tšilli ja küüslauk. Maitse ja maitsesta vajadusel üle.

Sega salatikausis kokku kanaliha, nuudlid, köögiviljad ja kaste. Maitse ja maitsesta vajadusel üle. Serveeri hakitud värske peterselliga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s