Suvine aedviljakarri

Värsketest maalt saabunud porganditest ja viimastest suvikõrvitsatest valmistasin karri, mis üllatuslik kombel mehele väga meeldis. Ei mäletanud, et ta just eriti suur karrisõber oleks. Ise ma ka pole, ainult selle (punase) karripasta :P Aga boonus oli see, et toit valmis kiiresti, hakkima eriti korralikult ei pidanud ja maitse polnud ka halb. Kikerherneid polnud ammu saanud, nii et neid oli meeldiv toidust leida.

Idee siit.

kuuele (63 kcal/100 g)

2016-10-12 18.12.09.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 2 sibulat (170 g)
  • 25 g küüslauku
  • maitse järgi värsket tšillit
  • 310 g noori porgandeid, lõigatud pikkupidi neljaks
  • 3 loorberilehte
  • 400 g suuri suvikõrvitsakuubikuid
  • 1 kuhjaga spl karripulbrit (panin 13 g)
  • 475 ml keevat vett
  • 400 g lahjat kookospiima
  • 400 g purk kikerherneid
  • 1,5 tl soola
  • 20 ml sojakastet

Aja paksema põhjaga pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa hakitud sibulad, küüslauk ja tšilli. Prae paar minutit. Lisa porgandid ja loorberilehed. Prae minutike. Lisa suvikõrvitsakuubikud ja prae paar minutit. Lisa karripulber ja prae veel minut. Lisa keev vesi ja kata pott kaanega. Keeda keskmisel kuumusel 10 minutit. Lisa kookospiim ja kurnatud kikerherned koos soola ja sojakastmega. Keeda veel 5 minutit. Eemalda pott tulelt. Karri tundub alguses üsna vedel, kuid pakseneb seistes natuke. Serveeri Basmati  või täisterariisiga.

2016-10-13 20.44.18.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s