Hommikusöögid <3

Ma ei mäleta, millal viimati mitu päeva järjest sama hommikusööki sõin :D Retsepte on lihtsalt nii palju, mida proovida. Seega venivad postituste mustandid aina pikemaks. On aeg üks jälle üles panna.

Arooniasmuuti

Mõnusalt kreemine ja paks smuuti. Maitselt ei üllatanud, jäi suhteliselt mahedaks, oleks ehk pidanud rohkem mett lisama.

ühele (77 kcal/100 g)

  • 1 küps banaan (120 g)
  • peotäis arooniaid (50 g)
  • 250 g keefirit või vedelat maitsestamata jogurtit (kasutasin Alpro kookosjogurtit)
  • 1 spl või maitse järgi mett (panin 15 g)

Koori banaan ja puhasta arooniad varrekobaraist. Pane tükeldatud banaan, arooniad ja keefir/jogurt blenderisse ning töötle ühtlaseks. Maitsesta meega.

2016-09-18 11.37.56.jpg

Marjane smuutikauss valgupulbriga

Algretsepti järgi tuli mul ülipaks smuuti, kuigi vähendasin niigi mandlite kogust. Seega lisasin ka vett. Ikkagi jäi smuuti tsipa paksuks ja mind jäi häirima mustikamaitselise valgupulbri maitse, mis kõigest üle käis :(

ühele (160 kcal/100 g)

  • 150 g külmutatud suvemarju (panin 50 g arooniad, 50 g punaseid sõstraid, 25 g vaarikaid, 25 g maasikad)
  • 75 g täisterakaerahelbeid
  • 1 külmutatud banaan (120 g)
  • 30 g valgupulbrit
  • 15 g mett
  • 10 g mandlilaaste
  • 50 ml vett

Pane kõik ained kaussi ja saumikserda ühtlaseks. Serveeri jogurti, marjade ja pähklitega.

2016-09-18 12.09.06.jpg

Üleöö seisnud vaarika-chia puder

Väga maitsev ja värskendav hommikune amps. Sööks teinekordki. Serveerisin maapähklivõi, maasikate, arooniate ja linaseemnetega.

Idee Instagramist.

ühele (105 kcal/100 g)

  • 65 g külmutatud vaarikaid
  • 125 ml mandlipiima
  • 120 g jogurtit (kasutasin Alpro kookosjogurtit)
  • 25 g täisterakaerahelbeid
  • 2 spl chia-seemneid (20 g)
  • maitse järgi mett (panin 12 g)
  • 15 g vanillimaitselist valgupulbrit

Blenderda vaarikad vedelikega kokku. Vala purki koos teiste koostisosadega. Raputa paar korda ja jäta üleöö külmikusse. Hommikul serveeri meelepärasega.

2016-09-19 18.10.37.jpg

Maasikasmuuti

Kuna mul polnud banaani külma pandud, siis mu eriti kreemine ei tulnud. Vedelikku lisasin ka seetõttu tunduvalt vähem, sest muidu oleks liiga vedel hommikusöök tulnud. Kuna mul on õunamahl väga magus, ei pidanud magusainet lisamagi. Serveerisin tahini, chia-seemnete, banaani ja koduse müsliga. Smuuti oli väga magus ja ülimaitsev, nagu maasikasmuutid ikka :)

ühele (61 kcal/100 g)

  • 1 dl õunamahla
  • 200 g maasikaid
  • 1 (külmutatud) banaan (120 g)
  • 60 g Kreeka jogurtit (kasutasin Alpro kookosjogurtit)

Pane kõik koostisained blenderisse ja purusta ühtlaseks.

2016-09-19 18.29.37.jpg

Kohvi-piimakokteil

Ei pööranud tähelepanu sellele, et tegu pole smuuti vaid piimakokteiliga, ja seega oli päris hea üllatus, kui mul ligi liiter vedelat lurri valmis tehtud sai :D Vedel oli nii piimakokteil ise kui ka datlikaramell, mille veekogus küll õige ei tundu. Segasin siis kõik sama targalt kokku, viskasin sisse hunniku lisandeid ja lürpisin selle kõrrega ära. Maitse oli muidu päris hea :D

suuuuuur ports ühele või normaalne ports kahele (33 kcal/100 g)

  • 1 külmutatud banaan (120 g)
  • 150 ml kohvi
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 400 ml mandlipiima

Datlikaramell:

  • 6 datlit (60 g)
  • 200 ml vett
  • näpuotsatäis soola

Saumikserda kõik kokteili koostisosad omavahel kokku.

Datlikaramelliks pane datlid koos veega kastrulisse ja aja keema. Lase 3 min seista, seejärel saumikserda koos soolaga ühtlaseks.

Pane datlikaramell klaasi põhja ja vala peale piimakokteil. Serveeri meelepärasega. Mina lisasin ühe purustatud Digestive’i küpsise, chia-seemneid, maasika toormoosi, müslit, punaseid sõstraid ja India pähkli võiet.

2016-09-23 17.41.31.jpg

Maasika-ananassismuuti

Oli täitsa hea, aga pigem selline keskpärane smuuti. Serveerisin maasikate, ananassi ja kookoshelvestega.

ühele (55 kcal/100 g)

  • 140 g maasikaid
  • 140 g tükeldatud ananassi
  • 1 banaan (135 g)
  • 1 tl chia-seemneid
  • 1 tl linaseemneid
  • 200 ml (taimset) piima

Saumikserda kõik ühtlaseks smuutiks.

2016-09-20 18.38.16.jpg

Lihtne marjane smuutikausike

Sellist tooni smuutid mulle endale maitse poolest eriti ei istu, sest tumedad marjad pole mu lemmikud. Serveerisin banaani, goji marjade, linaseemnete, chia-seemnete, kookoshelveste ja arooniatega.

Idee Instagramist.

ühele (68 kcal/100 g)

  • 3 külmutatud banaani (360 g)
  • 75 g arooniaid
  • 60 g vaarikaid
  • 240 ml mandlipiima
  • 3 datlit (30 g)

Saumikserda kõik ühtlaseks. Vedeliku kogus on siinkohal väga oluline!

2016-09-24 19.37.49.jpg

Kodujuustuga vaarikasmuuti

Kodujuust sobib smuutisse imeliselt. Teeb selle mõnusalt paksuks. Kuna mul õunamahl väga magus, siis mett ei lisanudki. Kuna aga smuutis harjumuspärast banaani pole, siis jäi kõht päris tühjaks :( Külmutatud vaarikad aga annavad imelise jäätiselaadse tekstuuri. Soovitan!

ühele (51 kcal/100 g)

  • 125 g külmutatud vaarikaid
  • 2 dl õunamahla
  • 100 g rasvatut kodujuustu

Pane kõik asjad kõrgesse kaussi ja mikserda saumikseriga ühtlaseks.

2016-09-25 16.42.09.jpg

Banaani-maapähklivõismuuti valgupulbriga

See on vist üks parimaid smuutisid, mis teinud olen. Sama kombinatsiooni (banaan-kookos-maapähklivõi) olen ka varem katsetanud, aga tegelikult on koostisosade vahekorrad väga olulised ja siinne on just see õige! Külmutatud banaani tõttu on tulemuseks jäätiselaadne smuuti, mis maitseb täpselt parasjagu maapähklivõiselt! Lemmik! Serveerisin koduse müsli, metsmaasikate, mustsõstarde ja punaste sõstardega.

Idee Instagramist.

ühele (164 kcal/100 g)

  • 2 külmutatud banaani (240 g)
  • 30 g vanillimaitselist valgupulbrit
  • 2 spl maapähklivõid (32 g)
  • 90 ml lahjat kookospiima

Saumikserda kokku ja naudi.

2016-09-25 17.09.43.jpg

Hommiku smuutikausike

Jällegi üks imelise tekstuuriga smuuti. Maitse meeldis ka. Serveerisin kiivi, kookoslaastude, müsli ja punaste sõstardega.

ühele (78 kcal/100 g)

  • 100 g marju (panin 50 g punaseid sõstraid ja 50 g arooniaid)
  • 100 g banaani
  • 100 ml lahjat kookospiima
  • 40 ml vett
  • 50 g kuivatatud datleid

Blenderda kõik koostisosad kreemjaks smuutiks.

2016-09-25 17.28.39.jpg

Mustika-banaanismuuti

Selle smuuti puhul kerkis jällegi esile tekstuuriprobleem :D Mustikatele oleks pidanud vist midagi lisama (algretseptis oli lisatud mustikamoosi), et seda massi paksemaks muuta. Sest kui banaanismuuti peale valasin, kerkis vedel mustikamass aina ülespoole, mitte ei jäänud klassi põhja nagu pidi :D Maitse oli aga väga mõnus, kuigi mustikasõber ma tegelikult pole. Serveerisin India pähkli võidega.

Idee Instagramist.

ühele (97 kcal/100 g)

  • 3 külmutatud banaani (360 g)
  • 40 ml lahjat kookospiima
  • 50 g mustikaid
  • 40 ml vett

Saumikserda banaanid ja kookospiim ühtlaseks. Pane saadud segu külmikus.

Kuumuta kastrulis mustikaid koos veega. Sega hoolega ja lase 5 minutit podiseda. Seejärel saumikserda ühtlaseks. Lase 10 min jahtuda. Seejärel vala mustikasegu klaasi ja pane peale banaanismuuti.

2016-09-26 18.50.17.jpg

Kreemine India pähkli, banaani ja vaarika smuuti

Seda smuutit tuleb vähe, aga ega seda palju süüa tohigi, sest kaloreid on selles tunduvalt rohkem kui keskmises smuutis :D Asi siis muidugi selles, et smuutis on vähe vedelikku ja see sisaldab pähkleid. Nii aga saab super tekstuuri. Serveeri nt vaarikate ja India pähkli võidega.

ühele (135 kcal/100 g)

  • 1 külmutatud banaan (140 g)
  • mõned vaarikad (20 g)
  • 1 peotäis leotatud India pähkleid (30 g)
  • vett (pähklid tõmbasid endasse u 20 ml vett ja lisasin veel u 40 ml)

Saumikserda kõik kokku.

2016-09-27 18.27.51.jpg

Kakao-maapähklivõismuuti

Mu smuuti ei tulnud nii kreemine kui algretseptis, sest suvikõrvits polnud sügavkülmutatud. Siiski oli tulemuseks mõnusalt paks smuuti. Maitselt hea, aga mitte imeline. Serveerisin goji marjade, kookoshelveste ja pistaatsiapähklitega.

ühele (107 kcal/100 g)

  • 1 külmutatud banaan (125 g)
  • 100 g külmutatud suvikõrvitsat
  • 1 tl kakaod (6 g)
  • 1 tl maca-pulbrit
  • 120 ml mandlipiima
  • 1 spl maapähklivõid (16 g)
  • 2 spl valgupulbrit (30 g)

Saumikserda kõik ühtlaseks smuutiks.

2016-10-11 17.44.48.jpg

Karamelline õunasmuuti

Kahjuks väga karamellist maitset sel smuutil polnud. Polnud ausalt öeldes üldse eriti tugevat maitset. Väga keskpärane, kuid mõnusalt suur ports.

ühele (90 kcal/100 g)

  • 2 suurt õuna (200 g)
  • 3 datlit (30 g)
  • 295 ml vett
  • pool banaani (60 g)
  • 20 g chia-seemneid
  • 2 spl päevalilleseemneid (30 g)
  • 1 spl maapähklivõid (16 g)

Saumikserda kõik ühtlaseks smuutiks. Vajadusel lisa vastavalt oma maitse-eelistusele veel datleid või õuna.

2016-10-09 13.31.48.jpg

Smuuti šokohoolikutele

Mmm see on väga dekadentlik hommikusöök. Tõeliselt maitsev. Lisandiks kakaonibsid, arooniad, kamašokolaad, tahini, sarapuupähkli-mandlivõie ja kookoslaastud.

ühele (101 kcal/100 g)

  • 1 õun (100 g)
  • 25 g valgupulbrit
  • 5 g kakaopulbrit
  • 3 külmutatud banaani (360 g)
  • 50 ml mandlipiima

Saumikserda kõik ühtlaseks smuutiks.

2016-10-11 18.08.44.jpg

Vanilli-kaerahelbepuder mesiste õuntega

See puder sai tõsiselt hea. Asi võis muidugi olla selles, et segasin siis teelusikatäie mandlivõiet ja tükikese tumedat šokolaadi :P Aga vanilli magus maitse sobis pudru sisse väga hästi. Õunu võiks vabalt aga topeltki teha, sest need kaovad ju pannile ära. Lõikasin harjumusest liiga õhukesed viilud, nii et mul tuli mass, mitte kaunid viilud :P

ühele (105 kcal/100 g)

Mesised õunad:

  • 1 punane õun
  • 1 spl mett (30 g)

Kuumuta suur mittenakkuv pann kõrgel tulel. Lisa õunaviilud ja prae neid minut aega mõlemalt poolt. Lisa mesi ja prae veel 1 min kuni 2 minutit, kuni õunad on kuldsed ja karamellistunud.

  • 50 g täisterakaerahelbeid
  • 250 ml taimset piima
  • 1 dl vett
  • 2 tl vanillisuhkrut

Pane kaerahelbed, piim, vesi ja vanillisuhkur potti. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 8 minutit, kuni puder on paksenenud.

Pane puder kaussi ning tõsta peale karamellistatud mesised õunad.

Maasika toorpuder

Maitselt väga mahe toorpuder. Magusus tuleb ainult lisatud jogurtist, millena kasutasin Alpro kookosdesserti.

ühele (91 kcal/100 g)

  • 240 ml mandlipiima
  • 140  g maasikaid
  • 15 g  vaarikaid
  • 1 tl sidrunimahla
  • 30 g kaerakliisid
  • 1 spl chia-seemneid
  • 1 spl kookosõli

Saumikserda esimesed 4 koostisosa ühtlaseks ja sega kaerakliide ja chia-seemnetga. Sega mõni minut, sest nii muutub puder aina kreemisemaks. Lisa vajadusel veel vedelikku.

Jäta vähemalt pooleks tunniks, veel parem mitmeks tunniks seisma. Kui asud sööma, lisa ka kookosõli. Serveeri nt jogurti, müsli ja marjadega.

2016-10-02 16.24.16.jpg

Tavaline kaerahelbepuder

Tavalise kaerahelbepudru retsept, millele saab siis vastavalt maitsele lisandeid peale raputada/sisse segada. Mind ennast häiris jällegi valgupulber, mis seistes vastikult tükki läks.

ühele (80 kcal/100 g)

  • 30 g kaerahelbeid
  • 20 g kaerakliisid
  • 10 g vanillimaitselist valgupulbrit
  • 10 g steviaga magusainet
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 250 ml keevat vett
  • 100 ml taimset piima

Sega kastrulis kaerahelbed ja -kliid, valgupulber, suhkruasendaja ja vanillisuhkur. Vala peale keev vesi. Keeda minut ja sega tihti. Seejärel lisa piim ja keeda veel, kuni kaerahelbed on pehmed. Vala kaussi ja serveeri meelepäraste lisanditega.

2016-10-02 16.01.25.jpg

Maapähklivõi ja moosi toorpuuder

Polegi varem Ameerika PB ja jelly kooslust proovinud. Meeldis väga. Suur, ülimaitsev ja täitev ports. Läheb kordamisele.

ühele (120 kcal/100 g)

  • 60 g täisterakaerahelbeid
  • 1 spl chia-seemneid
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 240 ml taimset piima
  • 1 spl maapähklivõid

Pane kõik koostisosad kaussi ja sega hoolega läbi. Pane ööks külmkappi ootele.

Vaarikamoos:

  • 95 g vaarikaid
  • 40 g datleid

Pane kõik koostiosad blenderisse ja töötle ühtlaseks.

2016-10-03 18.14.25.jpg

Kaerahelbepuder õuna ja porgandiga

See on hämmastav, kuidas mõne koostisosa muutmine võib ühe pudru imeliseks teha. Olen kindel, et veega poleks see mulle meeldinud. Õunamahl tundus siinkohal hea idee. Ja suur teelusikatäis maapähklivõid sisse segada pole ka kunagi halb idee :D

ühele (93 kcal/100 g)

  • 60 g õuna
  • 35 g porgandit
  • 250 ml vett (panin 160 ml õunamahla ja 90 ml vett)
  • näpuotsatäis soola
  • 40 g täisterakaerahelbeid
  • näpuotsatäis kaneeli

Koori ja riivi õunad ja porgand. Maitsesta keev vesi soolaga, lisa riivitud õun ja porgand ning kaerahelbed. Keeda umbes 10 minutit. Maitsesta kaneeliga.

2016-10-02 15.34.28.jpg

Toortatrapuder kakaoga

Ei saa öelda, et see puder väga muljet avaldas. Minu jaoks oli see liiga kakaone. Lisasin hunniku sõstraid, mis asja natuke leevendasid.

ühele (133 kcal/100 g)

  • 4 spl toortatart (60 g)
  • 1 küps banaan (125 g)
  • 2 tl kakaopulbrit (5 g)
  • veidi kaneeli
  • 30 g datleid
  • näputäis soola
  • vett (koos tatrasse imendunud veega läks seda putru kokku 95 ml)

Pane tatar väiksesse kaussi, kata veega, jäta vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö likku.

Nõruta ja loputa tatar, pane blenderisse. Lisa banaan, kakao, kaneel, datlid, sool ja kata vähese veega. Püreesta ühtlaseks kreemjaks pudruks. Kui puder tundub liiga paks, siis lisa veidi vett.

2016-10-07 18.26.55.jpg

Maapähklivõi-šokolaadikoogi toorpuder

Mmm kui hea puder. Kookospiima maitse kergelt häiris, oleks vbla pidanud Alpro kookosjooki kasutama, millel leebem maitse, kuid siiski kookosnüanss olemas. Kuna puder ise on väga magus, serveerisin seda hapukate marjadega.

ühele (163 kcal/100 g)

  • 40 g täisterakaerahelbeid
  • 2 dl lahjat kookospiima või mandlipiima
  • 5 g chia-seemneid
  • pool banaani (60 g)
  • 4 g kakaopulbrit
  • 15 g mett
  • 15 g maapähklivõid

Pane kõik komponendid kaussi ning sega ühtlaseks (banaan suru eelnevalt kahvliga kergelt püreeks). Lase segul külmkapis maitsestuda 4 tundi kuni üleöö. Serveeri meelepärasega.

2016-10-09 16.06.17.jpg

Šokolaadi-metspähklipuder chia-seemnetega

Vastupidiselt eelmisele pudrule on see suhteliselt mõrkjas puder. Lugesin mitu korda retsepti üle ja siia tõesti ei lähe mingisugust magusainet. Ehk minu jaoks tuli puder liiga kakaoselt mõru. Toppisin hunniku banaani peale, et asja leevendada. Isegi toimis.

ühele (216 kcal/100 g)

  • 30 g chia-seemneid
  • 13 g kakaopulbrit
  • 25 g hakitud metspähkleid
  • 205 ml lahjat kookospiima
  • 30 g täisterakaerahelbeid
  • 4 g kakaonibse

Sega kõik omavahel kokku ja lase vähemalt 10 minutit kuni üleöö külmikus seista.

2016-10-09 16.11.07.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s