Valge šokolaadi muffinid kookose ja sidruniga

Gluteenivabad muffinid, mis maitsevad taevalikult. Suhkrukogus on neis muidugi nats kahtlane. Vähendasin seda pisut, aga ikkagi tulid üüülimagusad muffinid, nii et katteks ettenähtud valget šokolaadi ei tihanud ma peale pannagi. Nii et välimus on üliigav, aga ärge laske end sellest heidutada. See maitse…see lõhn. Igakord kui külmikuukse avan, hüppab see imeline sidrunipahvakas sealt vastu. Silikoonvorme oli mul vaid 6, nii et 4 muffinit küpsetasin pabervormides. Sealt neid aga kätte ei saanud ilma, et need täielikult ära lõhuks. Nii et soovitaks selle retsepti puhul kindlasti silikoonvorme.

Idee siit.

u 10 tk (560 kcal/100 g)

2016-10-13 20.35.45.jpg

  • 135 g mandlilaaste
  • 175 g võid
  • 45 g kookoshelbeid (või kookosjahu, kasutasin viimast)
  • 160 g suhkrut
  • soola
  • 3 muna
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • ühe sidruni koor
  • 60 g valget šokolaadi + 100 g katmiseks (jätsin viimase ära)

Töötle mandlilaastud köögikombainis jahuks. Sulata või ja lase sel veidi jahtuda. Sega omavahel mandlijahu, kookoshelbed, suhkur ja sool. Vahusta eraldi nõus munad vanillisuhkru ja sidrunikoorega ning lisa jahtunud või. Sega hulka kuivained. Haki 60 g šokolaadi ja lisa ka see.

Vala tainas (südamekujulistesse) muffinivormidesse ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Jälgi lõpu poole, et muffinid pealt liiga pruuniks ei läheks. Valmidust võid testida tikuga.

Jahuta muffinid ja soovi korral kaunista need sulatatud valge šokolaadi ja riivitud sidrunikoorega.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s