Suvikõrvitsarohke pasta toorvorstiga

Mõni toit üllatab. See üllatas. Fenkolit päris iga päev ei söö, nii et see on toidus väga põnev. Sidruni kasutamisel olin tagasihoidlik, sest tean, et liiga hapu toit pole mulle. Vorsti ma ei söö üldse, aga toorvorstid sobisid siia ideaalselt.

Idee Oma Maitsest

kuuele (141 kcal/100 g)

2016-10-16 18.57.59.jpg

  • 450 g toorvorste
  • 1 spl oliiviõli
  • 400 g pealsetest puhastatud fenkolit (pealsed hoia alles!)
  • 195 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • maitse järgi värsket tšillit
  • 500 g pastat (kasutasin penne‘sid)
  • 3 sidruni koor ja mahl (panin 8 g koort ja 30 ml mahla)
  • 300 g küüslaugumaitselist toorjuustu
  • 760 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat
  • 3 spl röstitud päevalilleseemneid (45 g)
  • 80 g riivitud parmesani

Võta vorstidelt nahk maha ja pressi neist sisu välja. Lase õli panil kuumaks ja prae vorstiliha, kuni see on kuldne ja krõbe. Jälgi, et lihamass ei jääks pannile liiga suurte tükkidena, lõhkudes need vajadusel puulusikaga peenemaks. Lisa ribadeks tükeldatud fenkol, hakitud sibul, küüslauk ja tšilli. Prae õrnalt u 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmemad, kuid mitte pruunistunud. Vajadusel lisa tilgake vett.

Aja suures potis vesi keema, lisa pasta ja keeda, kuni see on al dente. Nõruta ja jäta keeduvesi alles. Ma muidugi unustasin selle viimase lauseosa, nii et pärast segasin 5 g tärklist 300 ml veega.

Tõsta pann tulele ja sega seal kokku sidrunikoor, -mahl, toorjuust, suvikõrvits ja järelejäänud pastavesi. Lase mulinal 2 minutit keeda ning seejärel sega pannile vorstisegu ja pasta. Maitsesta, raputa üle hakitud fenkolipealsete, röstitud seemnete ja riivitud parmesaniga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s