Maapähklikastmega Aasia salat

Jälle Aasia salat lõunaks. Aga tundub, et selle piirkonna maitsed on just mulle. Selle salati valmistamine võtab omajagu aega, sest komponente on päris palju. Samas on see kindlasti seda väärt pluss kogus on küllalt suur, et terve nädal lõuna ajal kõht täis saada. Mees kiitis ka heaks (ainult toores porgand ei meeldinud, aga see on ta isiklik probleem :D).

Idee siit.

neljale-viiele (98 kcal/100 g)

2016-10-17 18.01.29.jpg

Aasia salat:

  • 195 g porgandit
  • 145 g kurki
  • 185 g suvikõrvitsat
  • 120 g redist
  • 100 g riisinuudleid

Maapähklikaste:

  • 4 kuhjaga spl maapähklivõid (80 g)
  • 2 spl laimimahla (30 ml)
  • 10 g küüslauku
  • maitse järgi värsket tšillit
  • 5 g ingverit
  • 2 tl kalakastet
  • 2 spl sojakastet
  • 6 spl lahjat kookospiima (90 ml)
  • 6 spl vett (90 ml)

Vürtsikas kanaliha:

  • 495 g kanafileed
  • maitse järgi värsket tšillit
  • 15 g küüslauku
  • 5 g ingverit
  • 1 spl oliiviõli
  • 4 spl sojakastet (60 ml)
  • 2 tl kalakastet
  • soola, pipart

Koori porgandid ja soovi korral ka kurk. Viiluta kurk ja suvikõrvits kas spiraalitajaga või tõmba juurviljakoorijaga õhukesed laastud. Tükelda ka porgand ja redis. Tõsta kõik tükeldatud köögiviljad suurele taldrikule.

Aja vesi keema ning kalla see riisinuudlitele. Riisinuudleid ei keedeta, vaid hoitakse 3 minutit kuumas vees. Jahuta nuudlid jooksva külma veega ja kurna. Lisa ka nuudlid salatile.

Valmista maapähklikaste. Seda on kõige parem teha kas saumikseriga. Pane maapähklivõi, laimimahl, küüslauk, tšilli, ingver, kalakaste, sojakaste, kookospiim ja vesi ühte anumasse. Saumikserda mass ühtlaseks. Vajadusel lisa veel veidi vett või kookospiima, et kaste oleks kreemja tekstuuriga.

Viimasena valmista kanaliha. Viiluta kanafileest võimalikult õhukesed viilud. Tükelda tšilli, küüslauk ja ingver. Kuumuta pannil õli ja prae fileed, kuni lihale hakkab kerge jume tekkima. Lisa pannile tšilli, küüslauk ja ingver ning sojakaste ja kalakaste. Lisa maitseks ka soola ja pipart. Kuumuta veel umbes minut ja lisa ka liha taldrikule. Viimasena nirista salatile maapähklikaste.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s