Pastinaagisupp õunte ja läätsedega

Teistmoodi supp. Mees aimas kohe halba, kui kuulis, et sinna õun läheb. Supp sai tõesti suhteliselt magus, kuid samas väga terav. Ehk veidi harjumatu kooslus. Kui aga hapukoor sisse segada, siis oli minu meelest väga hea õhtusöök. Praeguste ilmade puhul on ainult boonus, et toit seest nii soojaks teeb :D

Idee Oma Maitsest.

kuuele (58 kcal/100 g)

2016-10-19 18.54.04.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 40 g punast karripastat
  • 210 g sibulat
  • 470 g pastinaaki
  • 140 g punaseid läätsesid
  • 400 g õuna
  • 1,5 l puljongit
  • soola, pipart

Kuumuta suure poti põhjas kuumas õlis läbi karripasta ja hakitud sibul. Lisa tükeldatud pastinaak, läätsed ja õunatükid. Vala kõik üle kuuma puljongiga, vähenda kuumust ja keeda aedvilju aeg-ajalt segades 30 minutit, kuni pastinaak on pehme ja läätsed samuti.

Eemalda pott tulelt ja püreesta saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga. Serveeri nt hapukoore või maitsestamata jogurtiga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s