Mesine tatramüsli

Ühe smuutiretseptiga oli kaasas müsliretsept. Thank god, et selle ka järele proovisin. Tulemuseks on mesiselt magus ja ülikrõbe gluteenivaba müsli. Toortatar müslis on lihtsalt võrratu. Mees mu müslidest üldiselt ei hooli, aga miskipärast eksisid tema näpud ka selle müsli purki korduvalt ära. Ilmselt peab jõuluvana talle täitsa oma purgi viima. Ja mulle meeldis ka väga. Purgi sisse kõik ära ei mahtunud ja ülejääk läks kõik otse kõhtu. Ainus asi, mida muudaks: teinekord asendaks osa mandlitest sarapuupähklitega, lihtsalt sest need mu lemmikud.

Idee siit.

537 kcal/100 g

2016-10-19 19.08.26.jpg2016-10-19 19.18.44.jpg

  • 255 g toortatart
  • 130 g mandleid
  • 85 g India pähkleid
  • 50 g seesamiseemneid
  • 30 chia-seemneid
  • 50 g kookoslaaste ja/või -helbeid
  • 190 g mett
  • 40 g kookosõli
  • 10 g vanillisuhkrut
  • 2 tl lahustuvat kohvipulbrit
  • meresoola

Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Sega omavahel toortatar, hakitud mandlid, hakitud India pähklid, seesami- ja chia-seemned ning kookoslaastud. Sulata omavahel kokku mesi ja kookosõli. Sega juurde vanillisuhkur, kohvipulber ja näpuotsatäis soola. Sega kuivainetega korralikult läbi ja vala ahjuplaadile.

Küpseta 25 min kuni 30 minutit, aeg-ajalt segades. Müsli on valmis, kui see on kuldne ja tatral on röstitud lõhn. Lase müslil täielikult jahutada enne, kui selle tükkideks murrad.

Säilita õhukindlas anumas kuni 2 nädalat.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mesine tatramüsli

  1. Pingback: Smuutid vol miljon | Cook the day away!

  2. Pingback: Krõbe tatramüsli ehk tatragranola | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s