Peediorsoto

Juba teine kord, mil orsotot teen ja seda ootamatult väike kogus tuleb. Kõht jäi päris tühjaks seega. Parmesani soovitaks kindlasti juurde riivida, sest muidu jääb natuke ilmetuks.

Idee siit.

neljale-viiele (71 kcal/100 g)

2016-10-23 20.10.42.jpg

  • 150 g sibulat
  • maitse järgi värsket tšillit
  • 25 g küüslauku
  • 385 g peeti
  • 1 spl oliiviõli
  • 225 g odrakruupi
  • 225 ml valget veini
  • 2250 ml kuuma puljongit
  • 1 spl värsket peterselli (15 g)

Haki sibul, tšilli ja küüslauk, riivi peet peene riiviga. Kuumuta potis õli, hauta sibulat madalal kuumusel. Lisa potti küüslauk, tšilli ja riivitud peet. Kuumuta paar minutit. Pese kruubid voolava vee all ja lisa potti. Tõsta kuumust, lisa vein ja lase aurustuda. Vala potti nii palju kuuma puljongit, et kruubid saaksid kaetud. Lase keskmisel kuumusel haududa. Kui puljong on peaaegu imendunud, lisa taas paar kulbitäit puljongit. Jätka puljongi lisamist kuni kruubid on pehmeks haudunud, sealjuures orsotot aeg-ajalt segades. Sega juurde värske petersell. Serveeri, soovitatavalt parmesaniga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s