Küüslaugusupp

See supp maitses mehe meelest täpselt nagu sööklatoit. Ehk puhas puljong :D Mulle kui suurele küüslauguarmastajale kõlas sõna “küüslaugusupp” täiesti vastupandamatult, aga sel supil jäi tõesti kõigest puudu.

Idee siit.

kuuele (45 kcal/100 g)

2016-10-26 19.01.47.jpg

  • 220 g sibulat
  • 105 g küüslauku
  • maitse järgi tšillit
  • 670 g kartulit
  • 1 spl oliiviõli
  • 1800 ml puljongit
  • soola, pipart
  • 1,5 tl punet
  • 3 muna
  • peotäis peterselli

Haki sibul, 75 g küüslauku ja tšilli. Koori ja tükelda kartulid. Prae sibul suures potis õlis klaasjaks, lisa küüslauk ja tšilli. Prae paar minutit, aga ära pruunista! Lisa potti puljong ja kartulitükid, maitsesta soola, pipra ja punega. Keeda tasasel tulel kuni kartulid keevad pehmeks.

Nüüd võid poti pliidilt tõsta ja lisada supile munad (eelnevalt kergelt läbisegatud). See muudab supi konsistentsi kõvasti, seega vahel jäetakse munad retseptist välja. Puista peale petersell ja järelejäänud 30 g hakitud küüslauku.

Serveerimisel võid supile puistata krutoonid ja riivitud juustu.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s