Marokopärane tomatisupp kikerherneste ja hakklihaga

Mees kiitis supi heaks, sest talle meeldivad suppides tomat ja liha. Viimast pole mu suppides aga peaaegu kunagi :D Kartsin, et supp jääb mu jaoks liiga tomatine, aga jäi just õige. Ehk mulle meeldis ka väga väga. Mõnusalt vürtsikas (mitte tuline, just vürtsikas), nii et sobis kuidagi eriti hästi selle esimese lume kõrvale :) Peab kindlasti veel tegema. Enam lihtsam valmistamisprotsess ei saaks ka olla.

Idee siit.

viiele-kuuele (90 kcal/100 g)

2016-11-03 18.13.43.jpg

  • 145 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 1 spl oliiviõli
  • 600 g kanahakkliha
  • 2 tl ras el hanout maitseainesegu (asendasin 1 tl jahvatatud vürtsköömnete, 0,5 tl jahvatatud ingveri, 0,25 tl Cayenne’i pipar ja 0,25 tl paprikapulbriga)
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 2 tl harissat (kasutasin ketšupit)
  • soola
  • 800 g purustatud tomateid
  • 800 g puljongit
  • 2 purki kikerherneid (kurnatult 470 g)

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Kuumuta õli potis ning pruunista hakkliha tugeval kuumusel minuti jagu. Lisa sibul, küüslauk ning maitsesta ras el hanout‘i, vürtsköömnete, harissa ja vähese soolaga. Prae 2 minutit, kuni sibul on klaasjas ja maitseained potis ühtlaselt jagunenud. Lisa purustatud tomatid, puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa nõrutatud kikerherned ning keeda suppi madalal kuumusel 5 min kuni 7 minutit, kuniks herned on läbi kuumutatud. Maitse ning lisa vajadusel vürtsi.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s