Granadilli-piimašokolaadikook

Mehe arvates ei sobinud selles koogis asjad üldse kokku. Mulle ja sõbrannale aga maitses. Seda küll alles valmistamisjärgsel päeval, sest algul oli täidis minu meelest liiga munamaitseline. Võimalik, et väiksemas vormis küpsetamise tõttu ei küpsenud korralikult läbi? Who knows. Šokolaadikatte puhul eksperimenteerisin pisut ja kasutasin värske granadilli asemel Gemossist ostetud granadillipüreed, mistõttu jätsin suhkru välja.

Idee siit.

431 kcal/100 g

2016-11-10 21.08.45.jpg

Muretainas:

  • 100 g nisujahu
  • 40 g tuhksuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 75 g külma võid
  • 1 tl vett

Pane jahu, suhkur, sool ja õhukesteks viiludeks lõigatud või köögikombaini. Töötle purulaadseks tainaks. Lisa vesi ja sõtku tainas kiirelt kokku. Pane vähemalt 30 minutiks külma. Seejärel suru tainas näppudega 20 cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja äärtele. Mulle tundus tainast selle vormi jaoks vähe ja kasutasin 16 cm vormi.

Martsipanitäidis:

  • 55 g martsipani
  • 40 g toasooja võid
  • 20 g tuhksuhkrut
  • 1 muna

Riivi martsipan ja sega või ning tuhksuhkruga, kuni tekib ühtlane pastalaadne mass. Seejärel lisa muna. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 20 min kuni 25 minutit, kuni kook on kuldne ja küps. Jahuta küpsetusrestil.

Piimašokolaadikate:

  • 70 g piimašokolaadi
  • 175 ml piima
  • 2 munakollast
  • 2 granadilli ja 50 g suhkrut (või 100 g granadillipüreed)
  • 15 g maisitärklist

Haki piimašokolaad peenelt. Kuumuta piim keemiseni ja vala šokolaadile. Lase 2 minutit seista ja seejärel vispelda, kuni šokolaad on täielikult sulanud.

Sega omavahel munakollased, suhkur ja maisitärklis. Lõika granadillid pooleks ja kraabi nende sisu sõelale. Pressi viljaliha lusika tagaseljaga läbi sõela munakollaste hulka. Vispelda segu kohevaks.

Seejärel vala hulka kuum šokolaadipiim ja vispelda hoolega. Vala saadud segu uuesti kastrulisse ja kuumuta, samal ajal kogu aeg vahustades, kuni segu pakseneb. Võta kohe tulelt ja vala kaussi jahtuma.

Jahtunud kate määri koogile ja pane üleöö külmikusse. Võid ka kohe süüa, kuid siis on kook pehmem.

Kaunista kook meelepäraselt: ma kasutasin granadilliseemneid ja pistaatsiapähkleid.

2016-11-10 19.36.38.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Granadilli-piimašokolaadikook

  1. Pingback: Šokolaaditrühvlid granadilliga | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s