Lõhe-kartulivorm

Kui kartuliroad kipuvad mu jaoks tihti kuivaks jääma, siis selle toidu juures seda probleemi polnud. Kookospiim, lõhe, till – ideaalne kombo! Kiidame mehega mõlemad heaks!

Idee siit.

kuuele (133 kcal/100 g)

2016-11-15 19.04.40.jpg

  • 800 g puhastatud lõhefileed (mul oli 830 g)
  • soola, pipart
  • 30 ml sidrunimahla
  • 1 kg kartulit (mul oli 1135 g)
  • 185 g sibulat
  • maitse järgi värsket tšillit
  • 4 muna
  • 800 ml kookospiima (panin 400 ml tavalist, 400 ml lahjat)
  • 15 g tilli

Tükelda lõhefilee kuubikuteks, maitsesta meresoola, pipra ja sidrunimahlaga. Lase kalal mõnda aega maitsestuda. Seejärel kuumuta kalatükke kergelt pannil.

Koori kartulid ning lõika õhukesteks viiludeks. Puhasta ja tükelda sibul ja tšilli ning kuumuta mittenakkuval pannil kiiresti läbi.

Klopi munad lahti ning sega kookospiimaga, maitsesta meresoola ja pipraga.

Määri ahjuvorm kookosõliga või kata see küpsetuspaberiga. Lao kartuliviilud, tükeldatud sibul ja lõhekuubikud kihiti vormi, nii et pealmine ja alumine kiht on kartulid. Puista kalakihile värsket tilli. Vala peale maitsestatud kookospiima-munasegu.

Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni kartul on pehme. Kui roog liigselt tumedaks tõmbub, kata vorm kaane või fooliumiga. Mul kulus küpsetamiseks u 25 min.

2016-11-14 17.59.18.jpg2016-11-14 18.01.11.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s