Kinoasalat

Võtsin ühe retsepti aluseks, aga tegin seal põhikomponentides nii suuri muudatusi, et sellest ei jäänud midagi alles. Kinoa kuskussi asemel iga kell. Pole seda kunagi söönud ja ei näe ka põhjust, sest tervislik see ju pole. Kinoa aga on. Kastmes asendasin miso-pasta Hoisin kastmega. Lihtsalt, sest esimest mul pole, aga teine istub külmikus :P Tulemuseks oli päris harjumatu maitsega kaste…aga tegin seda õnneks poole vähem! Teinekord ilmseks prooviks mingit muud kastet, aga kinoa ja värske lisand olid igatahes väga head!

Idee siit.

neljale (157 kcal/100 g)

2016-11-14 17.43.35.jpg

  • 170 g kinoad
  • 2 bataati (610 g)
  • 2 spl õli
  • soola, pipart
  • 1 avokaado (130 g)
  • 125 g redist
  • 85 g tomatit
  • 110 g kurki
  • tšillihelbeid

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Keeda kinoa vastavalt pakendil olevatele juhistele puljongis pehmeks.

Lõika bataat pulkadeks, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale õli ning maitsesta soola ja pipraga. Rösti 20 min kuni 25 minutit, vahepeal segades, kuni bataat on pehme.

Viiluta/tükelda ülejäänud köögiviljad.

Kaste:

  • 75 g Hoisin kastet
  • 50 g tahinit
  • 10 g sinepit
  • 1 tl riisiäädikat
  • 1,5 tl laimimahla
  • 0,5 tl sojakastet
  • 75 ml vett

Vispelda kõik koostisosad ühtlaseks kastmeks.

Pane kinoa, bataat ja muud köögiviljad kaussi. Serveeri kastme ja tšillihelvestega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s